Hayata Destek’in ‘Yaşam Becerileri’ Online Eğitimleri Devam Ediyor

Hayata Destek Derneği'nin, fiziksel mesafeyi koruyarak online platformlara taşıdığı eğitimleri Haziran ayında da devam ediyor. Eğitimler her Çarşamba, Cuma ve Pazar günlerinde gerçekleşecek.

Başvuru için buradaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

  • Eğitimlere katılmış kişilerin kayıtlı olarak istihdam edilmeleri ve iş hayatına katılabilmelerini desteklemek için İŞKUR’a kaydolmaları sağlanıyor, olası iş fırsatlarından yararlanmaları için özel sektöre yönlendirmeler yapılıyor.
  • Eğitim dili Türkçe, ancak gerekli durumlarda Arapça desteği verilecek.
  • Eğitimler her haftanın Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri 13:00 – 17:00 saatleri arasında, online platform ‘Zoom’ aracılığı ile düzenlenecek. Takvime dair seçenekleri başvuru formunda bulabilirsiniz.

Mevcut özelliklerinizi hangi iş alanında değerlendirebilirsiniz?

  • İş piyasasına nasıl dahil olabilirsiniz?
  • Hangi kanallardan iş bulabilirsiniz?
  • CV nasıl yazılır?
  • İşverene kendinizi nasıl anlatabilirsiniz?
  • Hangi becerilerinizi geliştirmelisiniz?

Yaşam Becerileri Eğitimi Oturum Başlıkları

CV Yazma (Uygulamalı): Katılımcıların bir özgeçmişte olması gereken bileşenleri, doğru özgeçmiş yazımı, teknik ve sosyal becerilerle ilgili farkındalık arttırmak ve CV yazımını uygulamaları olarak hazırlarlar. Aynı zamanda katılımcılar iş aramanın bir parçası olan iş başvurusu ve ön yazı üzerinde çalışmaları amaçlanıyor.

İş Arama Yolları ve Ağ Kurma: Katılımcıların iş arama yöntemlerinin farkına varmayı ve çevrelerinde bulunan iş bulma destek ağlarını tanımaları ve kendi networklerini kurmaları amaçlanıyor.

Mülakat Teknikleri: Katılımcılara  bir iş görüşmesinde kendilerinden ne beklenebilir ve görüşmeden önce, sırasında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiği konularına genel bakış sunuluyor. Katılımcılıara daha sonra pratik yapmalarına olanak tanınıyor. Bu oturumumuza İnsan Kaynakları Uzmanları da belirli aralıklarda destek vermekte ve deneme iş görüşmeleri yapmaları amaçlanıyor.

İletişim, İş Yerinde İletişim: Katılımcılar, etkili iletişim yollarını belirleyecek ve aktif dinlemeyi ve iletişim stratejilerini keşfedecek ve pratik yapacak ve ayrıca işyerinde kendilerini başarılı göstermeye yarayacak iddialı olmak ve başarılı olmak için bilgileri okumaları amaçlanıyor. Çalışma alanlarımızda doğru iletişim yöntemleri ve problem çözme becerileri de destekleniyor.

Türkiye’de Çalışma Hakları ve İş Kültürü: Katılımcılar işyerindeki haklarını ve sorumluluklarını bilirler ve bunlar ihlal edildiğinde ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri amaçlanıyor. Türkiye’deki çalışma sistemi ve kültürü ile ilgili bilgilendirmeler yapılıyor.

Başvuru için gerekenler:

– Temel Türkçe bilgisine sahip olmak
– Geçici koruma veya uluslararası koruma kimliğine sahip olmak
– 18-34 (Türkiyeli vatandaşlar ve mülteciler) yaş aralığında olmak.

İletişim:

İbrahim Turan, Kolaylaştırıcı
Tel: 0549 828 41 55
E-posta: ituran@hayatadestek.org

Yonca Kadem, Kolaylaştırıcı
Tel: 0549 822 06 62
e-posta: ykadem@hayatadestek.org