Mor Dayanışma’dan Sağlık Çalışanı Kadınlar İçin Kampanya

Mor Dayanışma sağlık çalışanı kadınlarla dayanışmak sorunlarını ve taleplerini görünürleştirmek için Mor Pazartesi başlığıyla sosyal medyada bir kampanya başlattı. Kampanyaya katılan kadınlar, sağlık çalışanları için acil test ve koruyucu ekipman taleplerini dile getirdi.

Coronavirus (COVID-19) her geçen gün daha fazla insanı etkilemeye davam ediyor. Salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları ise bu virüsten en çok etkilenenler. Bunun da en önemli nedeni onların bu hastaları daha çok görüyor ve tedavisini üstleniyor olmaları. Mor Dayanışma’nın kampanyasına katılan kadınlar da koruyucu ekipman ve acil test uyarısında bulunuyor. 

Kampanyaya katılan kadınlardan  Tuğçe Özçelik: ‘‘Sağlık çalışanı kadınlar ne kahraman ne de melek! Onlar da bizim gibi insan ve doğaüstü güçleri yok. Tüm sağlık çalışanı kadınlara acil test ve koruyucu ekipman sağlanmasını talep ediyoruz’’ diyor.

Kampanya ile ilgili tüm paylaşımlara erişmek işin Twitter’da #MorPazartesi tagine göz atabilirsiniz.

İtalya ve Çin’de Virüsten Etkilenen Sağlıkçılar

İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne göre, Koronavirus bulaşan sağlık çalışanı sayısı 6 bin 414. Çin’de ise virüsten 1716 sağlık çalışanı etkilendi.