Eşitlik Forumu ‘Ayrımcılık’ Konulu Grafik Tasarım Yarışması Düzenliyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülen İnsan Haklarına Eşit Erişim İçin Kampanya projesi, ayrımcılık konulu Grafik Yarışması düzenliyor.

Sanatsal üretim, gücünü diğer ifade biçimlerinden farklı olarak sınırsız bir ifade olanağı yaratmasından alır. Bu tür bir özgürlük alanı, bir toplumda farklı seslerin duyulması açısından, ifade özgürlüğünün teminatıdır. Proje kapsamında düzenlenen ve ayrımcılıkla mücadelede sanatın dönüştürücü gücünden beslenmeyi öngören grafik tasarım yarışması, Türkiye’de insan hakları aktivizminin devamlılığını ve  hak temelli sivil topluma duyulan ilginin artmasını amaçlıyor.

“Ayrımcılık” teması üzerine düzenlenen grafik tasarım yarışması “Haklar Eşittir Eşitlik Haktır” sözüyle yola çıkan İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası’nın bir parçası. Yarışma, başta gençler ve öğrencilerin olmak üzere sanatçıların, tasarımcıların ve konuya ilgi duyan herkesin katılımını bekliyor. Ödül kazanan afişler, kampanya finali olarak tasarlanan Eşit Haklar Festivali’nde izleyici ile paylaşılacak.

*Yarışmaya katılacak tasarımlar ırkçılık, din ve inanç ayrımcılığı, cinsiyet ayrımcılığı, engellilere yönelik ayrımcılık, göçmenlere yönelik ayrımcılık, nefret söylemi, dil ayrımcılığı vb. konularda tekli ayrımcılık üzerine eğilebileceği gibi çoklu ayrımcılık içeren konuları da ele alabilir.

**Ana slogan “Haklar Eşittir Eşitlik Haktır”.

Bu ana sloganın dışında ayrımcılığın alt başlıklarına yönelik olarak şu sloganları da kullanabilirsiniz:

“Cinsiyetler Farklı Haklar Eşit”,

“İnançlar Farklı Haklar Eşit”,

“Aşklar Farklı Haklar Eşit”,

“Irklar Farklı Haklar Eşit”,

“Bedenler Farklı Haklar Eşit”,

“Renkler Farklı Haklar Eşit”,

“Yaşlar Farklı Haklar Eşit”,

“Diller Farklı haklar Eşit”

Son başvuru tarihi: 31 Mayıs

Yarışma başvuru koşullarını okumak için tıklayınız.

Yarışma başvuru formu için tıklayınız.