Haklara Destek Hibe Programı için Rehber Aranıyor

Hafıza Merkezi (HM) ve Heinrich Böll Stiftung (HBS) tarafından yürütülen Haklara Destek kurumsal hibe programından faydalanacak Sivil Toplum Örgütlerine (STÖ) kapasite geliştirme desteği için rehberler aranıyor.

Görev tanımı

Rehberler, STÖ’leri ziyaretlerle ve birebir çalışarak ihtiyaçlarını tespit ederek kapasite geliştirme alanında katkı sunacak, diğer kaynak ihtiyacını belirleyecek ve eğitim planlamasına girdi sağlayacak. Ayrıca kolaylaştırıcı olarak, STÖ’lere ihtiyaç duydukları her konuda teknik destek sunacak, hazırlanan gelişim planına göre ilerlemelerini takip edecek ve gerekli raporları hazırlayacak.

Rehberlik hizmet sözleşmesinin süresi 01.06.2020-31.05.2021 tarihleri arasında 12 ay, pozisyon yarı zamanlıdır.

Aranan nitelikler

  1. Tercihen sivil toplum çalışmalarını destekleyen bir disiplinde en az lisans derecesi,
  2. Sivil toplum alanında (tercihen hak savunuculuğu temelli) araştırmacı, danışman, aktivist, gönüllü, çalışan, yönetici vb rollerde en az 5 yıl deneyim,
  3. STÖ’lerin kurumsal, finansal, yönetimsel yapılarının güçlendirilmesi, araştırma, savunuculuk ve izleme kapasitelerinin gelişiminin desteklenmesi için gerekli niteliklere sahip olma,
  4. Kurumsal kapasite gelişim alanlarından en az birinde yetkin olma,
  5. Analitik yaklaşıma ve ihtiyaç analizi, gelişim, değerlendirme gibi konularda rapor yazma becerisine sahip olma,
  6. Seyahat engelinin olmaması.

İlana başvurmak isteyenler 05.04.2020 Pazar günü saat 18:00’a kadar info@hafiza-merkezi.org e-posta adresine, konu bölümüne “Rehber” yazarak, ekinde güncel özgeçmiş ve motivasyon mektubunu (geçmiş deneyimini, niteliklerini ve yetkinlik alanlarını açıklayan) göndererek başvurabilirler.

HM ile imzalanacak belirli süreli hizmet sözleşmesi ile çalışması için adayların serbest meslek makbuzu/fatura ibraz etmeleri beklenir. Ancak bu koşulu gerçekleştiremeyen adaylarla belirli süreli iş sözleşmesi yapılabilecektir.