Hafıza Merkezi’nden Gençlere Çağrı: ‘Gelin, Geleceği Birlikte Savunalım’

Hafıza Merkezi gençlerin insan hakları mücadelesine katılımını gençlerle beraber tartışacakları bir program düzenliyor. 22 Kasım'da başlayacak programa yaşları 18 ile 25 arasında değişen katılımcı adayları başvurabilirler.
Gençlik ve İnsan Hakları Atölye Programı 

Dört hafta sürecek program boyunca haklar üzerinden bir tartışma alanı açılacak, nasıl angaje olunur, katılım imkanlarını nasıl genişletilir, ne/nasıl değiştirilebilir gibi sorulara cevap aranacak, sivil toplum ile gençler arasındaki mesafenin nedenlerine bakılacak, Türkiye ve dünyadan iyi örnekler üzerinden gençlerle birlikte yeni bir dil aranacak.

Ne zaman? 

Atölyeler 4 hafta boyunca her salı çevrim içi ortamda yapılacak. İlk atölye 22 Kasım 2022’de düzenlenecek ve her atölye 2 saat sürecek. Atölyeler tamamlandıktan sonra ise atölyelerin sonuçlarını tartışmak, kuşaklar arası bir iletişim ortamı yaratmak, gençleri hak savunucuları ile buluşturmak üzere yüz yüze bir kapanış toplantısı olacak.

Ne Bekleniyor?

Tek yönlü değil, etkileşimli olması planlanan atölye çalışmalarına katılan kişilerin haklar alanına ilgili olması, çalışmalara düzenli katılımı bekleniyor. Gençlerden yeni şeyler duymak, onlardan öğrenmek de önemli beklentilerden.

Siz Ne Bekleyebilirsiniz? 

Atölye programını tamamlayan bir katılımcı,

  • Sivil toplum alanı ile ilgili önemli tartışmaları öğrenmiş,
  • Bu tartışmalarla ilgili fikir/proje üretmiş,
  • Alanında uzman sivil toplum profesyonelleri ve hak savunucuları ile tanışmış,
  • Ortak bir öğrenme ve üretim sürecini deneyimlemiş olacak.
Kapsam

Atölye programının oturum başlıklarını Gençlerin İnsan Hakları Algısı başlıklı araştırmanın öne çıkardığı sorun alanları üzerinden şu dört başlıkta şekillendirildi;

  • Dünden bugüne sivil toplum, insan hakları ve gençlik,
  • Zor ve riskli alanlarda gençlerin katılımını düşünmek,
  • Nasıl etki ederiz, nasıl değiştiririz,
  • Yeni bir dil, yeni bir iletişimi kurmak.
Başvuru koşulları 

Programa sivil toplum çalışmalarına, özellikle de hak savunuculuğuna heyecan duyan 18-25 yaş arası tüm gençler başvurabilir. Başvuru için kişisel bilgilerinizi ve atölye programına katılma motivasyonunuzu belirteceğiniz başvuru formunu doldurmanız yeterli. Başvurmak için son tarih 10 Kasım Perşembe.