Ekolojist Ve Feminist Aktivizm Forumu

Kadınlarla Dayanışma Vakfı 30 Kasım'da İstanbul’da gerçekleştireceği feminist ve ekolojist mücadelelerin hangi teorik ve pratik zeminde birbirini güçlendirebileceği tartışmasına davet ediyor.

2014 yılında “Ekoloji mücadelesi kadınlara yeni yükler mi getiriyor?” diye sorulmuş, feminist ve ekolojist aktivistlerden oluşan bir grupla tartışılarak cevaplar aranmıştı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, birçok farklı örgütlenmeden katılan kadınlarla gerçekleştirilen buluşmada ise soru “Ekolojik ve feminist aktivizm nerede ve nasıl buluşur?” olmuştu. 

Tartışmadan çıkan sonuçlardan biri; İkilikler, insan merkezcilik ve cinsiyetçilikten sıyrılarak; bütüncül, ilişkisel ve kesişimsel bir yaklaşım geliştirmekle mümkün olabileceğiydi.

Bu kez, “Ekolojik-feminist yerel örgütlenmenin teorik zemini nedir ve pratikte nasıl geliştirilebilir?” sorusunu sorarak, hep birlikte cevap aranacak.

Forumda, konu üzerine teorik ve pratik üretimleri olan aktivistlerin paylaşımlarının yanı sıra yakın bir tarihte başlayan ve hala devam etmekte olan “Kaz Dağları” deneyiminin içinde yer alan aktivistlerin aktarımları dinlenip bolca tartışılacak.

Başvuru için son gün: 20 Kasım – Çarşamba

Etkinliğe katılım için başvuru formu için buraya tıklayabilirsiniz.

Etkinlik Programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih – Saat : 30 Kasım – 10:30-17:30

Yer: Cezayir Toplantı Salonları – Firuzağa, Hayriye Cd. No:12 Beyoğlu/İstanbul