Kendine Yeten Kentine Yeter: Adının Etrafında Kenetlenen Fuar

Birleşmiş Milletler GEF Küçük Destek Programı (SGP), sivil toplum kurumlarının geliştirdiği çözüm ve uygulamalar etrafında resmi kurumları, özel sektör ve gönüllüleri bir araya getiriyor. Gökmen Argun koordinatörlüğündeki fuar, Kalkınma Atölyesi’nden Ertan Karabıyık’ın danışmanlığı, Selin Ayaeş‘in proje koordinatörlüğünde “Kendine Yeten Kentine Yeter” temasıyla, SGP tarafından desteklenen sivil toplum kuruluşları ve ortakları tarafından gerçekleştirilen 310 projeden 40’ına ev sahipliği yaptı.

Kalkınma Atölyesi ortaklığında Birleşmiş Milletler GEF Küçük Destek Programı (SGP) tarafından düzenlenen “Kendine Yeten Kentine Yeter” temalı fuarda, bugüne kadar SGP tarafından desteklenen sivil toplum kuruluşları ve ortakları tarafından gerçekleştirilen 310 projeden 40’ı sergilendi. Yoğun ilgi gören programın ilk gününde kentte ve kırsalda dayanışmacı, ekolojik, eşitlikçi alternatif alanlar yaratan bireysel ve kolektif girişimler hikayelerini ve faaliyetlerini anlattı. Bu projeler arasında Güneşköy, TEGEL, Doğa Koruma Merkezi, Afşar Balam Kadın Kooperatifi gibi çok farklı alanlarla çalışmalar yürüten projeler vardı.

 

İkinci gün bir taraftan proje sergileri devam ederken diğer taraftan “Kendi Kentine Konuşanlar” isimli konuşma serisi başladı. UNDP Türkiye Mukim Temsilci Vekili Claudio Tomasi yaptığı açılış konuşmasında 26 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren SGP programının küresel amaçlar yolunda yerel çözümleri desteklediği için çok önemli olduğunu belirtti. Tomasi; ‘Türkiye biyoçeşitlilik açısından bir cennet, bunu korumalıyız.’ dedi. Ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 14 konuşmacının her biri 15 dakikalık deneyim paylaşımlarında bulundu. 

Konuştuğumuz Gökmen Argun program hakkında, “Bir hayal kurup bunu bir hikayeye dönüştürenlerle buluştuk bu hafta sonu, bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Karşı karşıya olduğumuz sorunları değil hayallerimizi büyütmeliyiz. Programın da adında olduğu gibi herkesi ‘Kendine Yeten Kentine Yeter’ meselesinin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz.” cümlelerini ifade etti.

Fuara dair ayrıntılı bilgilere @kentineyet sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.