Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı Afet Bölgesinde

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin hibe programı başvuruları açıldı. Başvurular, Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilin dahil edildiği afet bölgesinde ve projenin pilot illerinde 8-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Program kapsamında, toplam 5 milyon 500 bin TL’lik hibe dağıtılması planlanıyor. 

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların güçlenmesi, eğitime ve istihdama katılımlarının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin hibe programı için başvurular başladı. Ne eğitimde ne istihdamda yer alan 18-29 yaş arasındaki genç kadınlara yönelik projelerin destekleneceği hibe programı kapsamında Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilden ve projenin pilot illerinden başvurular kabul edilecek. Böylece; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 20 ilden hibe programına başvuru gerçekleştirilebilecek.

NEET Genç Kadınlara Yönelik Projelere Toplamda 5 Milyon 500 Bin TL’lik Hibe Desteği Verilecek

Başvuruların iki aşamalı olarak gerçekleşeceği Hibe Programı kapsamında ilk etapta, 8-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında bu bağlantı üzerinden ön başvurular alınacak. Ön başvuru aşamasını başarıyla geçen proje sahipleri, ikinci aşama olarak detaylı proje başvurusu için davet edilecek. Asgari destek tutarının 200 bin TL, azami destek tutarının 1 milyon TL olduğu Hibe Programı ile toplamda 5 milyon 500 bin TL’lik hibe ödemesi gerçekleştirilecek.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Hibe Programı’na dernekler, vakıflar, kooperatifler, sanayi ve ticaret odaları, diğer meslek örgütleri ve belediyeler geliştirdikleri projeler ile başvuru yapabilecek.

Hibe Programı ile Sürdürülebilir Çözümler Geliştirilmesi Hedefleniyor

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı, 18-29 yaş grubunda ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve iş birliklerine dayalı yenilikçi modeller geliştirilerek istihdam edilmelerinin sağlanmasını amaçlıyor.

Hibe Programı ile NEET genç kadınların mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdama katılımlarının sağlanması, iş fırsatlarının yaratılması, NEET genç kadınların eğitime ve istihdama erişimlerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik sürdürülebilir çözümler üretilmesi ve iş birliğine dayalı modeller geliştirilmesi konularındaki projelerin desteklenmesi hedefleniyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı hakkında daha detaylı bilgiye buradaki Hibe Programı rehberi üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca, hibe@geleceginikurangenckadinlar.org adresinden de bilgi alınabiliyor.