Çocuklar İçin Alevi Pirleri Kitap Dizisi…

Topçu Baba Dergahı 8-10 yaş aralığındaki çocuklara Alevi ozanlarını, pirlerini tanıtan kitaplar hazırladı. Konuyla ilgili görüştüğümüz Mustafa Can, Alevi kurumlarına bu alanda çalışma çağrısı yaptı.

Kırklareli’ndeki Topçu Baba Dergahı, mevcut Alevi kurumları içinde yeni ve “farklı” bir çalışma başlatarak dikkatleri üzerinde topladı. Dergah bünyesinde çalışmalar yürüten Ahmet Aydın, çocuklara Alevi ulu ozanlarını tanıtan, çizimlerle desteklenmiş bir kitap dizisi hazırladı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Topçu Baba Dergahı’ndan önceki dönem Alevi Bektaşi Federasyonu MYK üyesi Mustafa Can, bugüne değin çocuklara yönelik bu tür çalışmalar yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Biz çocuklarımıza kendi tarihlerini, inançlarını, değerlerini öğretmezsek kim öğretecek? Biz öğretmezsek başka ve yanlış şeyler öğreniyorlar, bize de şikayet etmek kalıyor” dedi.

Alevi-Bektaşi inancının 7 ulu ozanının da içerisinde olduğu pirlerin, ozanların tanıtıldığı kitap serisinin ilk etapta 2.500 adet basıldığını söyleyen Mustafa Can, “Kitaplar kısa sürede tükendi. Çocuklarımız beklediğimizden daha büyük bir ilgi gösterdi. Çocuklara yönelik yapılan her şey karşılığını mutlaka buluyor” dedi.

Kitapların 8-10 yaş aralığındaki çocuklara hitaben hazırlandığını belirten Can, “Ancak ebeveynler de kitaplara çok ilgi gösterdi. Bu alanda çok büyük bir eksikliğimiz olduğunu bu vesileyle bir kez daha fark ettik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve kitapların yeni baskılarını yapacağız” dedi.

Her yıl 15 Haziran’da yapılan Topçu Baba etkinliklerine bu yıl daha büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Mustafa Can, “Dergahımızı daha görünür kılmış olduk. Bütün Alevi kurumlarının bu alandaki boşluğu doldurmak için çaba göstermesi gerekir. Çok sayıda yazarımız, çizerimiz var, yeter ki harekete geçirelim” dedi.