Barış Vakfı Uluslararası STK Deneyimi Çalıştayını Kitaplaştırdı

Barış Vakfı’nın 3 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiği Çatışma Çözümünde Uluslararası STK Deneyimleri Çalıştayı’nın sunumları Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olarak basıldı.

Barış Vakfı’nın 3 dilde hazırladığı kitapta; Demokratik İlerleme Enstitüsü’nden Derek Mooney, Kuzey İrlanda deneyimine odaklanırken,  gönüllü olarak çalıştığı Glencree Barış ve Uzlaşma Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veriyor. Kolombiya’dan Corporación Humanas adlı insan hakları örgütünden  Luz Piedad Caicedo, Kolombiya’daki  barış girişimlerini aktarıyor ve kadın örgütlerinin barış sürecindeki rolünü ele alıyor. Barselona Özerk Üniversitesi’nden Ana Villellas, Barselona Barış Kültürü Okulu Merkezi çalışma deneyimlerini paylaşıyor. Villellas ayrıca, dünyadaki diğer barış süreçlerinden çıkarılan dersleri özetliyor. İnsan Hakları ve Hürriyetleri Vakfı’nı (İHH) Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Filipinler’deki barış anlaşmasının uygulanmasını izleyen uluslararası heyetin çalışmasını değerlendirirken,  aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerin Filipinler’deki arabulucu çalışmalarına da yer veriyor.

Barış Vakfı’nın kurucularından Cuma Çiçek’in vakıf için hazırladığı ve kısa bir süre önce 2. baskısı yapılan“2013-2015 Çözüm Süreci’nde STK’lar” raporunda yer alan analiz ve tespitlerden hareketle Türkiye değerlendirmesinin de yer aldığı kitapta, çalıştayda tartışmacı olarak yer alan Avukat Gülçin Avşar’ın Türkiye’deki barış arayışlarıyla ilgili açıklamaları da bulunuyor.

Kitabın  Türkçeİngilizce ve Kürtçe baskısına linklerden ulaşabilirsiniz.