Beraberce Derneği “Hafıza, Mekân, Eğitim: İlham Verici Misaller” Atölyesine Çağırıyor

İstanbul’da 24 Kasım Cumartesi günü 13.00-16.30 saatleri arasında beraberce Derneği tarafından “Hafıza, Mekân, Eğitim: İlham Verici Misaller” başlıklı bir deneyim paylaşımı atölyesi düzenlenecek.

beraberce Derneği’nin yürüttüğü “beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları” projesi kapsamında çeşitli ülkelerdeki hafıza mekânlarında çalışma yürüten gönüllüler tarafından “Deneyim Paylaşım Atölyeleri” düzenleniyor. Bu çerçevede ABD’deki Holokost Hafıza Müzesi’nde gönüllü çalışmalar yürüten Hande Kayma, Almanya’daki Wannsee Konferans Evi’nde çalışmalar yürüten Sarp Balcı, Bosna’daki Umut Tüneli’nde çalışmalar yürüten Umut Erdem ve İtalya’daki Monte Sole Barış Okulu Vakfı’nda çalışmalar yürüten Berfin Azdal’ın katılımıyla düzenlenecek atölye, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de gerçekleşecek.

beraberce Derneği direktörü Ayşe Öktem’in moderatörlüğünde gerçekleşecek atölyenin ilk oturumunda Hande Kayma, “Yaşayan Bir Hafıza Mekanı: ABD Holokost Müzesi ve Holokost Hafızasını Günümüzle İlişkilendirmek” başlıklı sunumu gerçekleştirecek. Ardından Sarp Balcı, “Wannsee Konferans Evi: Şoa, Faillik ve İmkan Olarak Agonistik Siyaset” başlığında konuşacak.

Atölyenin ikinci oturumu Umut Erdem’in beraberce Değişim Programı kapsamında çektiği Tünel ve Bağ adlı kısa filminin gösterimiyle başlayacak. Kısa film gösteriminin ardından Erdem, “Umut Tüneli’nde Hafıza için Mücadele, Saraybosna’daki Hafıza Mücadeleleri” başlığında konuşacak. Berfin Azdal’ın “Monte Sole’yle Bakışmak: Sualler ve İmkânlar” başlıklı sunumunun ardından atölye, forum ile devam edecek.

Atölyeye katılmak için kayıt linki: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTL5IqeMdYHFe-MDPgYy42bImpWK6ozRm7Rfdiu_zlLKkcRw/viewform