Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Girişimciler için Dijital Kampanya Yarışması

İYADER ve JCI Ankara Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla yeni bir proje hazırladı. 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü olması nedeniyle; *"Bir Düğüm de Sen Çöz”* mottosuyla, sosyal girişimcilerin yetiştirilmesini ve bu gençlerin hazırladıkları projelerle Türkiye genelinde ses getirebilecek kampanyaların ortaya çıkmasını amaçlıyor.
 “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sosyal Girişimciler için Dijital Kampanya Yarışması”nda;
– Orta Doğu Teknik Üniversitesi,
– Ankara Üniversitesi,
– Atılım Üniversitesi,
– Hacettepe Üniversitesi,
– Yenimahalle Belediyesi tarafından destek verilmektedir.
*Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri* arasında yer alan *Toplumsal Cinsiyet Eşitliği* başlığı altında gerçekleştirilen proje 3 ana faaliyetten oluşuyor. Kısaca bilgi vermek gerekirse;
*1. AŞAMA – Atölye Çalışmaları*
Üniversite öğrencilerinin sosyal sorunlara çözüm üretebilmesi için (özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında); 4 farklı üniversitede, ilgili üniversite öğrencilerinin katılacağı Toplumsal Cinsiyet Atölye Çalışmaları organize edilmektedir. İYAGENDER Aktivistlerinin interaktif olarak gerçekleştireceği atölye çalışmaları sayesinde gençlere, sosyal kampanyaların nasıl hazırlanması/uygulanması gerektiğini anlatılacaktır.
17 Kasım 2018 – Orta Doğu Teknik Üniversitesi
19 Kasım 2018 – Ankara Üniversitesi
21 Kasım 2018 – Atılım Üniversitesi
22 Kasım 2018 – Hacettepe Üniversitesi
*2. AŞAMA – Online Başvuru (Yarışma)*
Hem atölye çalışmalarında eğitim almış olan gençler hem de projeye dışarıdan başvurmak isteyen bireyler için kampanya fikirlerini aktarabilecekleri online bir başvuru sistemi geliştirildi. Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konusunda geliştirilecek kampanyalar 31 Aralık 2018 tarihine kadar JCI Ankara’ya  online olarak ulaştırılacaktır. Bu yarışma kapsamında Türkiye genelinden en az 250 kampanya / proje fikrinin gelmesini öngörülüyor.
Not: Online Başvuru için 26 Kasım 2018’den itibaren www.jciankara.org.tr adresini takip edebilirsiniz.
*3. AŞAMA – Final Yarışması*
Kampanya fikirleri arasından seçilecek 20 kampanya, 23 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek büyük finalde jüri önünde sunumlarını yapacak ve konunun uzmanı jüri üyeleri tarafından ilk 3 kampanya fikri  seçilecektir.
Etiketler