Kadınlar “Asla Yalnız Yürümemek İçin” 24 Kasım’da Kadıköy’de Buluşuyor

20 Kasım 2019
Kadın cinayetlerini durdurmak ve kadına yönelik şiddeti her alanda önlemek için kadınların mücadelesi devam ediyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü öncesinde İstanbul Kadın Meclisleri 24 Kasım Pazar günü saat 15.00’de Kadıköy'de buluşuyor. 

Kadına yönelik şiddete karşı dayanışma eylemi 24 Kasım Pazar günü Kadıköy’de Beşiktaş İskelesinin önünde gerçekleştirilecek. Eyleme katılan kadınlar 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasına dikkat çekecekler. Buluşmaya öldürülen kadınların aileleri ve yakınları da destek verecekler. 

2019 yılının ilk on ayında erkekler tarafından 390 kadın öldürüldü. Eylül ayı 2019 yılının en çok kadın cinayeti işlenen ayı olmakla birlikte, 53 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi etkin ve bütünlüklü bir şekilde uygulansaydı öldürülen kadınların her biri aramızda olabilirdi.

“Kadınlar özgürce yaşasın, öldürülmesin ve asla yalnız yürümesin diye…” 24 Kasım’da Kadıköy’de kadınlar seslerini yükseltmek için bir araya geliyor ve desteklerinizi bekliyor.