Online Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimi Başvuruları Başladı

İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği İYADER'in Avrupa Birliği Sivil Düşün “Bizi Bağlayan Şeyler Özel Desteği” kapsamında hayata geçireceği “Covid Dönemi ve Sonrası Online İYAGENDER Aktivist Eğitimi” başvuruları başladı.

Proje ile pandemi döneminde artan şiddet ve ev içindeki sorumlulukların kadınların üzerine yıkılmasına ve artan cinsiyet eşitsizliğine karşı toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırarak toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Türkiye’de 7 bölgeden seçilecek 14 kişiye Online Aktivist Eğitimi vererek bu aktivistler aracılığıyla yerellerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Toplumsal cinsiyet alanında gençlerin bilinçlendirilmesini sağlamak ve belirli kalıplara oturtulan toplumsal cinsiyet algılarını kırmak amacıyla, bu alanda gönüllü olarak çalışmak isteyen sosyoloji, psikoloji, hukuk, sosyal hizmet bölümlerinden mezun ve/veya STÖ’lerde gönüllü olarak çalışan 14 katılımcıya Online Aktivist Eğitimi verilecek.

Eğitim sonunda, bu eğitimi alan 14 katılımcının kendi belirleyeceği yerlerde online ve/veya yüz yüze Toplumsal Cinsiyet Eğitimi vermesini bekleniyor.

Bu doğrultuda bu hususu da göz önünde bulundurarak başvuru yapmanız beklenmekte. Online Eğitimlerin tamamına katılım zorunludur.

Toplumsal Cinsiyet Aktivist Eğitimini, 7-20 Eylül 2020 tarihleri arasında akşam saatlerinde günde 2 ve/veya 3 saat olacak şekilde online gerçekleşecek.

Başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Son başvuru tarihi: 30 Ağustos 2020