Facebook Topluluk Liderleri Programı’na Türkiye’den Bisikletli Kadın İnisiyatifi ve İhtiyaç Haritası Seçildi

Facebook, geçtiğimiz Şubat ayında Avrupa’da düzenlediği Zirve’de Facebook uygulama ve hizmet ailesi aracılığıyla topluluklarını oluşturan liderlere destek olmak amacıyla Topluluk Liderleri Programı’nı hayata geçirdiğini duyurmuştu.

Şubat ayından beri başvuruları devam eden programa katılmaya hak kazananlar açıklandı. 6.000’den fazla başvuru arasından seçilen yüzden fazla grup lideri arasında Türkiye’den İhtiyaç Haritası’nın kurucularından oyuncu Mert Fırat ve Bisikletli Kadın İnisiyatifi grubu yöneticilerinden Zeynep Arapoğlu seçildi.

Programa katılmaya hak kazanan topluluk liderlerinden her biri, topluluklarını bir adım öteye taşımak için kullanabilecekleri 50 bin dolara varan ödülün sahibi olacak. Facebook Topluluk Liderleri Programıyla ilgili değerlendirmesinde Zeynep Arapoğlu şunları söyledi: “Facebook artık ‘Bringing The World Closer Together’ diyor ve bize dünyanın anlamlı topluluklarla yakınlaştığını söylüyor. 2017 Kasım ayında Türkiye toplulukları ve 2018 Şubat ayında Avrupa Toplulukları bir araya geldi. Bu buluşmalara Bisikletli Kadın İnisiyatifi Facebook tarafından seçilerek katıldı. Bu buluşmaların topluluğun adının daha fazla duyulmasının yanı sıra topluluk içinde enerji yaratan bir etkisi oldu. Biz bugüne kadar yaptıklarımıza olan inancımızı tazeledik ve hem kendi ülkemizde hem de Avrupa’da bambaşka alanlarda harika çalışmalar yapan insanlarla tanıştık.

Facebook şu an dünyada herkesin bildiği bir teknolojisi markası, bisiklet ve kadın odaklı etki çabası olan Bisikletli Kadın İnisiyatifini farklı kıtalardan 115 toplulukla birlikte seçerek, Facebook Topluluk Liderliği Programıyla desteklemeye devam edeceği için gurur duyuyorum. Bisikletli Kadın İnisiyatifinin kurucularından biri olarak, programda yer almamızın katacağı pozitif etki için heyecanlıyım. Uzun soluklu olacak bu programda topluluğumun en yüksek faydayı sağlayabilmesi için çalışacağım.”

Facebook Topluluk Liderleri Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda Hindistan, Brezilya, Kenya, ABD ve Fransa’dan başvuru yapan beş topluluk lideri, İhtisas Ödülü’nün sahibi oldu. İhtisas ödülü kazanan beş katılımcının her birine topluluk girişimlerini finanse edebilmeleri adına 1 milyon dolara kadar ödül verilecek. Verilecek toplam ödül miktarı, her bir katılımcının program eğitimlerinin bir parçası olarak oluşturacağı ve sunacağı son bütçe teklifine göre belirlenecek.

Zeynep Arapoğlu (Bisikletli Kadın İnisiyatifi): Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni kuran yedi kadından biri olan Zeynep Arapoğlu, Facebook Topluluk Liderleri Programı’na katılmaya hak kazandı. Türkiye’deki bisiklet topluluğunun çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğunu dile getiren Arapoğlu, ülkede bisiklete binen kadınlarla ilgili farkındalığı artırarak, onların sesi olarak ve deneyimlerini paylaşarak kadınların kendi tercihlerini yapabilmelerini sağlayabilmeyi ve bisiklete binen kadınların sayısını artırmayı amaçlıyor.