Flormar Çalışanları İçin Yves Rocher ve Flormar Önünde Eylem Çağrısı

Yoğurtçu Kadın Forumu sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnişlerinin 50. gününde olan Flormar işçilerine destek için Kadıköy'deki Yves Rocher ve Flormar önünde sessiz eylem çağrısı yaptı.

Yoğurtçu Kadın Forumu (YKF) sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerine destek vermek için Kadıköy’deki Yves Rocher (Flormar’ın yüzde 51 hissesine sahip) ve Flormar mağazaları önünde sessiz eylem çağrısı yaptı.

YKF Flormar firması çalışanı 120 işçinin sendikalaştırdıkları için işten çıkarıldığı ve Mayıs ortasından beri fabrika önünde direnişte olduklarını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

İade edilene kadar boykota devam

“Flormar ‘Biz istersek yaparız’ sloganıyla kadın gücünü pazarlama malzemesi yaparak ürünlerini bizlere satmaya kalkıyor, ancak bir yandan da kadınları düşük ücretle çalıştırıyor ve sendikalaştığında da işten çıkarıyor.

“Biz kadınlar olarak, sendikal haklarını kullandıkları için atılan işçiler işlerine iade edilene kadar boykotumuza devam ediyor, Yves Rocher ve Flormar ürünlerini satın almıyoruz.

“Bununla beraber sesimizi yükseltmeye devam ederek, direnişin 50. gününde, 3 Temmuz Salı günü saat 19.30’da Kadıköy’deki Yves Rocher ve Flormar mağazaları önünde 15’er dakika sessiz eylemimizi yapıyoruz. Bahariye Yves Rocher önünde toplanıyoruz”.

Kaynak: Bianet