“STK’lar için Sosyal Etki Yönetimi Programı” Kapanış Toplantısıyla Sona Erdi

Açık Toplum Vakfı’nın desteği ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) işbirliği ile KUSIF yönetiminde bir yıldır yürütülen “STK’lar için Sosyal Etki Yönetimi Programı”, kapanış ve bilgilendirme toplantısıyla birlikte son buldu.

20 Şubat tarihinde ANAMED’de gerçekleşen kapanış ve bilgilendirme toplantısına programda yer alan 10 sivil toplum kuruluşunun (STK) yanı sıra İngiltere’den, şiddete maruz kalmış kadın, erkek ve çocuklarla çalışan Behind Closed Doors adlı STK da katılarak “Sosyal Etkiyi Kuruma İçselleştirmek” adlı sunumunu yaptı.

Programın açılışını yapan KUSIF Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan “Etki Odaklı Kurum Nasıl Oluruz” başlıklı bir konuşma yaptı. Ongan, STK’lar ile çalışılan sürede eğitim ve danışmanlığı birlikte yürüttüklerini ve program katılımcılarının yanında yönetimleri de işin içine katmaya çalıştıklarını belirtirken, programda yer alan kurum yöneticileri tarafından gözlemlenen katkılarda, programın değişim hedefine farklı ölçeklerde de olsa ulaşıldığının görüldüğünü ifade etti. KUSIF’te proje uzmanı görevini yürüten Tuba Emiroğlu, proje çerçevesinde neleri deneyimlendiklerini STK’lar ile paylaşırken, YADA Genel Müdürü Pınar Gürer de STK’larda “Sosyal Etki Odaklı Düşünme/Tasarım” konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın kapanışına davet edilen Behind the Closed Doors adlı İngiltere merkezli STK ise “Sosyal Etkiyi Kuruma İçselleştirmek” adlı sunumunu yaptı. STK’yı temsilen etkinliğe katılan Louise Tyne ve Liz Riley, şiddet görmüş kadınlar, erkekler ve çocuklarla İngiltere’nin Leeds kentinde çalışan STK’nın, bir kuruluştaki farklı düzeylerdeki kararlara ve stratejilere katkı sağlaması için sosyal değer izleme verilerini nasıl kullandığını açıklarken, sosyal değeri yönetmenin bir sonucu olarak değişim sürecini de dinleyicilerle paylaştı. Program, konuşmaların ardından yapılan tartışma bölümü ile sona erdi.

Bir yıl boyunca STK’lara, veri toplama ve sosyal etkilerini yönetme kapasitelerini artırmaları amacıyla eğitim ve danışmanlık desteği verilen “STK’lar için Sosyal Etki Yönetimi Programı”nda, STK’lara sosyal etki yönetimi yaklaşımını tanıtmak ve STK’ların sosyal etki yönetimi yönünden güçlenmeleri hedeflendi.

Kaynak: Sosyal Etki Analizi