AFS Gönüllüleri’nden “Mor Bir Arada” Buluşması

AFS Gönüllüleri Kasım ayında başladıkları "Bir Arada: Kültürlerarası Buluşmalar"ına davet ediyor: 

Bu buluşmamızı Bell Hooks’un ”Feminizm Herkes İçindir” kitabını yayına hazırlayan Esra Aşan ve farklı kadın örgütlerinden arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirecek, Dünya Kadınlar Günü arifesinde kadın hakları, feminizm, kadına şiddet, patriyarka, cinsiyetçilik, toplumsal cinsiyet rolleri, cinsiyetçi sömürü gibi konuları hep birlikte masaya yatıracağız. Kimsenin kimseye hükmetmediği daha eşit, özgür ve adil bir dünya hayalimizi paylaşan herkesi bekliyoruz.

Sen de gel, bir arada olalım. Birlikteliğimizin ve renkliliğimizin zenginliğini hep beraber, bir kez daha hissedelim.

“Bir Arada: Kültürlerarası Buluşmalar” hakkında:
Bir Arada; cinsiyet, cinsel kimlik, etnik köken, dil, inanç, dünya görüşü gibi farklılıklarımıza ilişkin hikayelerimizi, deneyimlerimizi ve düşüncelerimizi karşılıklı anlayış zemininde birbirimizle paylaştığımız, herkesin katılımına açık olan bir etkinliktir.

Güvenli alan politikamız:
Buluşmaların gerçek birer tartışma ve paylaşma platformu olması için tüm katılımcıların belirlenmiş olan güvenli alan politikalarına uyması ve bu güvenli alan politikalarının işlemesi için katkıda bulunmaları beklenmektedir.

1. Buluşma süresince katılımcıların herhangi bir ırkçı, cinsiyetçi, heteroseksist, türcü, inanç gruplarını hedef alan, engellileri ötekileştiren ya da burada saymadığımız ancak herhangi bir grubu ya da özelliği hedef alan veya ötekileştiren ayrımcı ve incitici ifadeleri kullanmamaları beklenir.
2. Şiddetin savunulduğu bir alanda açık bir tartışma yürütülmesinin imkânı ortadan kalkmaktadır. Buluşma farklı cinsiyet, cinsel kimlik, etnik köken, dil, inanç, felsefi ve siyasi görüşe sahip olan herkese açıktır ve inandığı görüşün aksinde düşüncelere sahip olan kişilere şiddet uygulanmasının savunulması buluşma katılımcısı kişilerin güvenliği açısından tehdit oluşturur. Buluşmada şiddeti öven, şiddet çağrısı yapan, şiddete yönelten konuşmalar yapılamaz.
3. Buluşma gönüllü moderasyon ve sırayla söz alma ilkesine göre işlemektedir. Konuşma süreleri konuya ve katılımcı sayısına göre moderatör tarafından belirlenir. Söz hakkı olan kişiler konuşmalarını verilen süreyle sınırlamakla, diğer kişiler de bu süreye saygı duyarak konuşan kişinin sözünü kesmemekle yükümlüdür. Konuşan kişilerin sözünün kesilmesi veya konuşmaların karşılıklı tartışma şeklinde yürütülmesi forumun işleyişini bozar ve ifade hakkını engeller. Konuşmalar karşılıklı saygı çerçevesinde ilerlemelidir.
4. Moderatör katılımcılara eşit söz hakkı vermek ile yükümlüdür, bununla beraber gerekli durumlarda daha önce konuşmuş olanlardansa ilk defa söz isteyen kişiye öncelik vermek ya da pozitif ayrımcılık gibi uygulamaları gerçekleştirebilir.
5. Buluşma moderatörünün güvenli alan politikasını ihlal eden kişileri uyarmak, ayrımcılık ve şiddete çağrı içeren konuşmaları durdurmak ve ayrımcı ve şiddet çağrısı yapan ifadeleri kullanmakta ısrar eden kişileri buluşmadan uzaklaştırmak hakkı ve yükümlülüğü bulunmaktadır.

Facebook: https://www.facebook.com/events/420543468380227/