Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler Üzerine Kısa Film Atölyesi Katılımcılarını Arıyor!

AFS Gönüllüleri Derneği tarafından hayata geçirilen Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler Üzerine Kısa Film Atölyesi Ağustos’ta başlıyor. Son başvuru tarihi 26 Temmuz, 2021.

Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ projesi, kültürlerarası iletişimi teşvik etmek ve gençliğe odaklanıp demokratik değerlere katkı sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Projeyi hayata geçiren AFS Gönüllüleri Derneği, Ağustos ayında Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler Üzerine Kısa Film Atölyesi düzenliyor.

READ projesi ortağı Kalem Kültür Derneği’nin desteğiyle Qendra Tirana Art (Arnavutluk) ile ortaklaşa uygulanacak olan projede Türkiye’den ve Arnavutluk’tan toplam 20 genç katılımcı  çevrimiçi atölyelerde;

  • hem sinemanın ve film yapımının temel bilgilerini öğrenecek hem de iki ülkenin kültürel benzerlikleri ve farklılıkları üzerine tartışmalar ve ekip çalışmaları yaparak kendi hikayelerini üretecekler.
  • Projenin sonunda ise katılımcılar coğrafi engelleri, sınırları ve imkansızlıkları ortadan kaldıran Kuleshov tekniği ile hep beraber bir kısa film üretecekler.
  • 5 oturumdan oluşacak çevrimiçi atölye serisi 16 Ağustos’ta başlayacak.
  • Proje, Türkiye’den ve Arnavutluk’tan 18-27 yaş arası herkese açık olacak.
Başvuru
  • Projeye başvurmak ve daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.
  • Son başvuru tarihi 26 Temmuz, 2021.
Proje Hakkında

Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ – READ projesi Goethe Institut – Üsküp ve 6 (altı) proje ortağı tarafından yürütülüyor: Association Krokodil (Sırbistan), Center for Balkan Cooperation- Loja (Kuzey Makedonya), Instituti I Librit dhe i Promocionit (Arnavutluk), Kalem Kültür Derneği (Türkiye) ve Qendra Multimedia (Kosova).