Genç İnsanlar ile Ulusal İnsan Hakları Eğitimi 2018

30 Kasım 2017
Bu teklif çağrısı Avrupa Konseyi “Demokrasi için Gençlik” programı çerçevesinde başlatılmıştır. Avrupa Konseyi Şartı’nın Demokratik Yurttaşlık Eğitimi ve İnsan Hakları Eğitimi eğitici eğitimleri üzerine ulusal veya bölgesel projeleri destelemek ve eş-finanse etmek amaçlanmıştır. İnsan Hakları Eğitimi (NTC) ulusal ve bölgesel eğitim kursları, genç liderleri ve genç çalışanları Compass’ı ve metadolojik yaklaşımını kullanarak okullarda ve kamu kurumlarında […]

Bu teklif çağrısı Avrupa Konseyi “Demokrasi için Gençlik” programı çerçevesinde başlatılmıştır. Avrupa Konseyi Şartı’nın Demokratik Yurttaşlık Eğitimi ve İnsan Hakları Eğitimi eğitici eğitimleri üzerine ulusal veya bölgesel projeleri destelemek ve eş-finanse etmek amaçlanmıştır.

İnsan Hakları Eğitimi (NTC) ulusal ve bölgesel eğitim kursları, genç liderleri ve genç çalışanları Compass’ı ve metadolojik yaklaşımını kullanarak okullarda ve kamu kurumlarında eğitici olarak yetiştirme fırsatı sağlar. Katılımcılara ayrıca Avrupa Konseyi Şartı’nın Demokratik Yurttaşlık Eğitimi ve İnsan Hakları çalışmaları da tanıtılacaktır.

Seçilen başvurular aşağıdaki üç şekilde desteklenecektir:

  • Eğitimle ilgili tavsiyeler (Genellikle sözleşmeli bir eğitici aracılığıyla veya bir eğitim danışmanının doğrudan katılımıyla gerçekleşir.)
  • 600 Euro’ya kadar finansal destek
  • Kurumsal destek
    Çeviri:STGM

Teklif çağrısı 20 Aralık 2017 tarihine kadar açıktır. İlgili adaylar başvuru formu ve bütçesini dys.nrtc@coe.int e-posta adresine göndermelidir.

Detaylı bilgi ve başvuru için burayı incelemenizi öneririz

Çeviri:STGM

Kaynak