1 Cep Telefonu, 1 Dakika, 1 Film Yarışması İçin Çağrı

Uluslararası online kısa film festivali olan 13’üncü Mobile Film Festival için film çağrısı başladı. Bu sene 13.sü düzenlenen Mobile Film Festivali katılımcılarını bekliyor. Festivale mobilefilmfestival internet sitesi üzerinden filmlerinizi yollayarak katılabilirsiniz. Son başvuru tarihi 9 Ocak 2018. Festival hakkında Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası online kısa film festivali olan Mobile Film Festivali, 1 cep telefonu, 1 dakika, […]

Uluslararası online kısa film festivali olan 13’üncü Mobile Film Festival için film çağrısı başladı.

Bu sene 13.sü düzenlenen Mobile Film Festivali katılımcılarını bekliyor. Festivale mobilefilmfestival internet sitesi üzerinden filmlerinizi yollayarak katılabilirsiniz. Son başvuru tarihi 9 Ocak 2018.

Festival hakkında

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası online kısa film festivali olan Mobile Film Festivali, 1 cep telefonu, 1 dakika, 1 film ilkesi üzerine kurulu.

2017 yılında Mobile Film Festivali, 1 ayda 11 milyon izleyici sayısına ulaştı, 62 ülkeden katılan 756 film içinden 51 film seçildi.

Yarışacak filmler hakkında


Ekonomik güçlükleri ortadan kaldırmayı ve herkese erişilebilirlik sağlamayı amaçlayan bu festivale, cep telefonuyla çekilen bir dakikalık kısa filmlerle başvurulabiliyor ve katılım herkes için ücretsiz. Her katılımcı istediği sayıda film yollayabiliyor. Festivalin diğer bir amacı genç yetenekleri keşfedip onları burslarla ödüllendirmek.

Katılımcılar istedikleri filmi, diledikleri şekilde çekebiliyor. Yani filmler tek planlı, kurgulanmış, duraksamalı canlandırma (stop-motion), özel efektli vb. olabiliyor. Harici ses kayıt cihazları ya da cep telefonu aracılığıyla ses kaydı yapılabiliyor.

Dikkat: Filmlerde kullanılan müziklerin tümü telif hakkı bulunmayan müziklerden oluşmalıdır.

Burslar ve ödüller

Festival jürisi yönetmen, oyuncu ve sinema endüstrisi profesyonellerinden oluşuyor. Kazananlar şu şekilde ödüllendirilecek:

1 adet 66 bin TL değerinde, Uluslararası Büyük Ödül: Bu burs festivalin sponsoru olan BNP Paribas (TEB) bankası tarafından veriliyor ve amacı deneyimli bir prodüktörle birlikte kazananın film çekimine bütçe sağlamak.

2 adet 13 bin TL değerinde senaryo ve sahneleme ödülleri: Bu burslar CNC tarafından veriliyor ve kazananlara senaryo yazımı rezidansı sağlıyor.

En iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödülleri ise yine festival jürisi tarafından verilecek. Jüri dışında verilen ödüller ise İzleyici ödülü, Senscritique  ve Digital Jüri ödülleri olacak.

2017’nin ödülleri

12Mobile Film Festivali’nde 7 ödül verildi. Ödüller şöyle:

En İyi Film “T’es un Bonhomme!” (Sen İyi Bir adamsın – Sylvian Certain – Fransa), Blogger Ödülü “Vengeance” (İntikam – Bertrand Lagnes – Fransa), Fransa Büyük Ödülü “I love London” (Londra’yı Seviyorum – Violette Gitton – Fransa), En İyi Oyuncu Ödülü  “Nos Plus Belles Années” (En İyi Yıllarımız – Alexia Bourne-Maison – Fransa), Uluslararası Ödül “Soupe” (Çorba – Rami Jarboui – Tunus), En İyi Yönetmen Ödülü “Silent Scream” (Sessiz Çığlık – Ali Talib Als Hammari – İsveç) ve İzleyicilerin Ödülü “Hiddine Beauty” (Gizli Güzellik – Elham Tabeh – İran) kazandı.

Hidden Beauty – Gizli Güzellik – İran

Festival jürisi

  • Jüri başkanı, Patrice Leconte: Senarist, yazar ve yönetmen ( “Ridicule”, En İyi Yönetmen dalında César ödülü, 1997 ve efsanevi fransız film serisi “Les bronzés” nin yönetmeni)
  • Ruben Alves: Oyuncu ve yönetmen ( “La Cage Dorée”, European Film Awards ve Alpe d’Huez festivalinde İzleyici Ödülü, 2013 ve En İyi İlk film dalında César adaylığı)
  • Anne-Sophie Bion: Kurgucu ( “The Artist” filminin kurgusu, 2011 ve En İyi Kurgu dalında César, BAFA ve Oscar adaylığı)
  • Stéfi Celma: Oyuncu ve şarkıcı (“Call my Agent!” dizisi)
  • Amelle Chahbi: Oyuncu, yazar ve yönetmen (“Amour sur place ou à emporter” 2014)
  • Alice David: Oyuncu (“Bref” dizisinde ve “Les Profs”, “Babysitting 1 & 2”, “Les Ex” filmlerinde oyuncu)
  • Lola Dewaere: Oyuncu (“Mince alors!”, En Çok Umut Vaad eden Kadın Oyuncu dalında César Ödülü adaylığı, 2013)
  • Pascal Elbé: Oyuncu, yönetmen ve senarist (“Père et Fils”, En Çok Umut Vaad eden Erkek Oyuncu dalında César Ödülü adaylığı, 2004)
  • Céline Kamina: Menajer (UBBA)

Kaynak: Bianet