Türkiye’nin İlk Sokak Hayvanları Festivali Başlıyor

'Patifest', 3-5 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, Türkiye'nin ilk sokak hayvanları festivali.

Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek sokak hayvanları Festivali, ‘Patifest’ Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 3-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Festival, Ayvalık Belediyesi, İlçe Turizm Danışma Bürosu ve hayvanseverlerin desteğiyle yapılacak.

‘SAHİPLENME ÖNCE ZİHİNDE VE KALPTE OLMALI’

Festival hakkında konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Böyle bir etkinlikle farkındalık yaratılacağını düşünüyorum. Hepimizin bu dünyanın bir parçası olduğu, canlıların da ekolojik denge içerisindeki önemini unutmadan yaşamalıyız. Havaya, suya, doğaya sahip çıktığımız kadar canlılarına da sahip çıkmalıyız. Onları önce zihnimizde ve kalbimizde, daha sonra ise gerçekten sahiplenmeliyiz” dedi.

Sunuculuğunu Armağan Çağlayan’ın üstleneceği 3 gün sürecek festival , Sarımsaklı Pazar Yeri’nde düzenlenecek. Festivalde, Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları, Model Grubu’nun solisti Fatma Turgut ve Gece Yolcuları Grubu konser verecek. Renk Grubu ise müzik dinletileri yapacak. Duvar ressamı Aybar, ilçede belirlenen bazı duvarları hayvan figürleri ile süsleyecek.

AYVALIK KEDİLERİ PİYANO BAŞINDA

Evindeki 17 kedisiyle birlikte piyano çalmasıyla tanınan Sarper Duman, etkinlikte Ayvalık kedileriyle birlikte piyano çalacak. İlkay Örnek, katılımcılarla birlikte Zumba dansı yapacak. Sanatçı Ata Demirer de sosyal medyadan festivale destek verirken, Ayvalık Belediyesi’nin örnek projelerinden ‘Zeytin Çekirdekleri Koro ve Orkestrası’nın konser vermesi de planlanıyor. Konserlere katılım, Armutçuk Art Kafe ve Ayvalık merkez Turizm Danışma Ofisinden temin edilebilen 15 TL’lik davetiyelerle olacak. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarından gönüllü vatandaşların, kedi-köpek mama firmaları ve dergilerinin de katılacağı festival kapsamında, 100 stantla bir kermes de düzenlenecek.

Kaynak: Duvar