Destekle Değiştir 10 Ekim’de Pera Müzesi’nde!

TÜSEV (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı), “Destekle Değiştir”in dördüncüsü için hazırlıklara başladı! TÜSEV, Değişim için Bağış Projesi altında yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’de bağışçılığın gelişmesine katkı sağlayacak modellerin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, “Giving Circle” modeli The Funding Network’un teknik desteğiyle 2014 yılında kültürel ihtiyaçlara ve yerel eğilimlere göre adapte edilmiş ve Destekle Değiştir adıyla uygulanmaya başlamıştır.  Bu yıl destek […]

TÜSEV (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı), “Destekle Değiştir”in dördüncüsü için hazırlıklara başladı!

TÜSEV, Değişim için Bağış Projesi altında yürüttüğü çalışmalarla Türkiye’de bağışçılığın gelişmesine katkı sağlayacak modellerin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda, “Giving Circle” modeli The Funding Network’un teknik desteğiyle 2014 yılında kültürel ihtiyaçlara ve yerel eğilimlere göre adapte edilmiş ve Destekle Değiştir adıyla uygulanmaya başlamıştır.  Bu yıl destek toplanacak kurumlar aşağıdadır:

REHBER KÖPEKLER DERNEĞİ
Görme Engellilere Rehber Köpek Yetiştirme Projesi

Görme engelli bireylere yolu gösterme, kapıyı bulma, merdivenleri haber verme gibi konularda rehberlik eden köpekler ile talepte bulunan görme engelli bireylerin eşleştirilmesi amacıyla uygulanacak olan proje kapsamında, rehberlik eğitimine uygun donör köpeklerin yurtdışından getirilerek görme engelli bireylerle eşleştirme öncesi süreçteki bakım ve veteriner ihtiyaçları giderilecek.

SULUKULE GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ
Okulumu Seviyorum Projesi

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Akşemsettin İlkokulu’ndaki eğitim ortamının çocukların özel ihtiyaçlarına göre kurgulanması yolu ile çocukların okulu terk etmelerinin önlenmesini amaçlayan proje kapsamında çocuk hakları, birlikte yaşam ve toplumsal cinsiyet gibi konularda atölyeler gerçekleştirilecek.

TROYA ÇEVRE DERNEĞİ
Temiz Enerji Demokrasisi Projesi

İklim değişikliği ile mücadele edebilmek amacıyla enerji kooperatifi modelinin yerelde tanıtılmasını ve geliştirilmesini hedefleyen proje, Çanakkale’nin organik zeytin ve zeytinyağı üretilen Gülpınar Köyü’nde yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretilmesini teşvik edecek.

Toplumsal değişime önem veren bireylerin, fon kaynaklarına erişimi kısıtlı sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek sosyal değişim yaratan projeleri tanıma fırsatı yakalayacakları Destekle Değiştir ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tarih: 10 Ekim 2017 // 18.30 – 21.00
Mekan: Pera Müzesi
Adres: Meşrutiyet Caddesi No:65 34430 Tepebaşı – Beyoğlu – İstanbul

Kaynak: siviltoplum.la