STK’lar Akdeniz’de Göçmen Kurtarma Faaliyetlerini Durduruyor

İki yardım örgütü daha Akdeniz’de göçmen kurtarma faaliyetini askıya aldı. Save the Children ve Germany’s Sea Watch örgütü tarafından yapılan açıklamada mürettebatlarının, Libya sahil güvenliği ve Libyalı yetkililerin düşmanca davranışlarından ötürü huzursuz olduğunu ve tehdit altında hissettiklerini dile getirerek, çalışmalarını durdurduklarını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde de Akdeniz’de faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü aynı gerekçeyle faaliyetlerini […]

İki yardım örgütü daha Akdeniz’de göçmen kurtarma faaliyetini askıya aldı. Save the Children ve Germany’s Sea Watch örgütü tarafından yapılan açıklamada mürettebatlarının, Libya sahil güvenliği ve Libyalı yetkililerin düşmanca davranışlarından ötürü huzursuz olduğunu ve tehdit altında hissettiklerini dile getirerek, çalışmalarını durdurduklarını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde de Akdeniz’de faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü aynı gerekçeyle faaliyetlerini askıya almıştı.

Öte yandan İtalyan hükümeti ile Akdeniz’deki göçmen kurtarma operasyonlarına katılan sivil toplum örgütleri arasındaki tansiyon giderek yükseliyor.  AB Sınır Koruma Ajansı ile İtalyan hükümeti, Akdeniz’de görev yapan örgütleri insan kaçakçılarıyla anlaşmakla suçluyor.

*Ana Görsel (AFP / Carlo Hermann) : Sınır Tanımayan Doktorlar’a ait “Prudence” gemisi 14 Temmuz 2017’de kurtardığı 935 göçmeni İtalya’ya getirmişti. 12 Ağustos’ta ise ‘Prudence’ın faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

Euronews