BÜLGBTİ+’dan HIV/AIDS Çalışmaları

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, HIV/AIDS alanlarında bilgilendirme, destek ve kapasite geliştirme çalışmaları yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde HIV/AIDS temelli hak ihlallerine karşı Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü bilgilendirme, destek ve kapasite geliştirme çalışmaları yapıyor. BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, hak ihlallerini, raporluyor ve mağdurla dayanışma kurarak ilgili yerlerle (kamuoyu da dahil) paylaşıyor. Hak ihlali yaratan durumlar şöyle: – Özel […]

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, HIV/AIDS alanlarında bilgilendirme, destek ve kapasite geliştirme çalışmaları yapıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde HIV/AIDS temelli hak ihlallerine karşı Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü bilgilendirme, destek ve kapasite geliştirme çalışmaları yapıyor.

BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, hak ihlallerini, raporluyor ve mağdurla dayanışma kurarak ilgili yerlerle (kamuoyu da dahil) paylaşıyor.

Hak ihlali yaratan durumlar şöyle:

– Özel sigortaya tabiseniz; ve bağlı bulunduğunuz sigorta şirketi rızanız olmadan HIV durumunuzu işvereninize bildirdiyse, HIV + olmanız sebebiyle ameliyatınız, muayene veya tedaviniz reddedildiyse,

– HIV/AIDS durumunuz rızanız olmadan basında yayımlandıysa,

– HIV/AIDS tanınızı telefon ya da e-posta yoluyla aldıysanız,

– HIV/AIDS sebebiyle işten çıkartıldıysanız, HIV/AIDS sebebiyle evlendirilmediyseniz ya da evlenmenize zorluk çıkartıldıysa,

– HIV/AIDS durumunuz rızanız olmadan üçüncü kişilerle paylaşıldıysa, (Paylaşılacağı hususunda tehdit ediliyorsanız veya huzursuz ediliyorsanız, buna sosyal medya paylaşımları veya özel sohbet grubu paylaşımları da dahil)

– İşe alınmada önce ön koşul olarak HIV testi yaptırmanız istendi ve “Pozitif” sonucunuz sebebiyle işe alınmadıysanız,

– HIV/AIDS durumunuza ait bilgiler başka kurumlara verildiyse,

Bu gibi hak ihlaline Boğaziçi Üniversitesi’nde uğradığınızı veya mensuplarınca maruz bırakıldığınızı düşünüyorsanız gerekli hukuki destek ve hak ihlaline karşı koruma süreçleri hakkında bilgi almak için BÜLGBTİ+’ya bulgbti@boun.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

BÜLGBTİ+ hak ihlalleri tanım listesini oluştururken Pozitif Yaşam’ın hukuk danışmanlığı sayfasından yararlanmıştır.

Kaynak : KAOS GL