Mülteciyim Hemşerim “Suriyeli Mülteciler ve Suriyelilerin Entegrasyonu” başlıklı çalıştayda katılımcı olacak

08 Şubat 2017
Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Politikaları Merkezi (BEPAM) ve Almanya Kassel Üniversitesi International Center for Development and Decent Work (ICDD) işbirliğiyle 10-13 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Suriyeli Mülteciler ve Suriyelilerin Entegrasyonu çalıştayına (Regional Workshop on Syrian Refugees and Integration of Syrians) katılım göstereceğini açıkladı. Dayanışma Ağı’nın açıklaması şöyle; Linkte detaylı programını bulabileceğiniz çalıştayın 4. […]

Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Politikaları Merkezi (BEPAM) ve Almanya Kassel Üniversitesi International Center for Development and Decent Work (ICDD) işbirliğiyle 10-13 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Suriyeli Mülteciler ve Suriyelilerin Entegrasyonu çalıştayına (Regional Workshop on Syrian Refugees and Integration of Syrians) katılım göstereceğini açıkladı.

Dayanışma Ağı’nın açıklaması şöyle;

Linkte detaylı programını bulabileceğiniz çalıştayın 4. günü olan 13 Şubat Pazartesi saat 10.45 itibariyle başlayacak Welcome to Turkey: Identity, Conflict and Discrimination oturumunda Dayanışma Ağımız adına gönüllülerimizden Beril Sönmez ve Soner Çalış Mahallede Neler Oluyor? başlıklı bir sunum gerçekleştirecekler.

Sunum çerçeve metnimiz: 

“Mülteciyim Hemşerim” Dayanışma Ağı, bir ilişkilenme biçimi denemesi olarak, Türkiyelilerin ve Suriyeli mültecilerin İstanbul’un çeşitli göç/göçmenlik hikayeleriyle oluşmuş çeper ve yoksul mahallerinde öznenin kendisinin tanımladığı sorun alanlarında dayanışma örer veya örülen dayanışmaları destekler.

Buradan hareketle hukuki statüsüzlük, toplumsal alanda ve çalışma hayatında kayıtdışılık, iş cinayetleri, çocuk işçiliği ve kentsel dönüşüm gibi güvencesizliği, Suriyeli mülteciler için de yeniden inşa eden alanlara ve temel haklar ile kamusal hizmetlere erişimi kısıtlayan yaklaşımlara karşı “Mülteciyim Hemşerim” Dayanışma Ağı, hemşerilik hukukunu öne çıkararak mahallelerde kurmaya çalıştığı birlikte yaşam pratiklerini, sahadaki bir yıllık deneyimini ve politika önerilerini paylaşacaktır.

Çalıştayda görüşmek, tanışmak dileğiyle;
“Mülteciyim Hemşerim” Dayanışma Ağı