Mülteci Girişimciliği – InnoCampus Gaziantep’te

Türkiye 2.8 milyon mülteciye altı yıldır ev sahipliği yapıyor. Onlara sağlık, eğitim ve gıda yardımında bulunuyor, meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyor. Ancak, sağlanan yardımlar ihtiyacı karşılamanın gerisinde kalabiliyor. Mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında girişimcilik de önemli bir rol oynayabilir. Onlara verilecek girişimcilik eğitimiyle kendi işlerini oluşturmaları sağlanabilir. Bu işleri Türk ortaklarla takım halinde kurmaları teşvik edilip, yaşadıkları […]

Türkiye 2.8 milyon mülteciye altı yıldır ev sahipliği yapıyor. Onlara sağlık, eğitim ve gıda yardımında bulunuyor, meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyor. Ancak, sağlanan yardımlar ihtiyacı karşılamanın gerisinde kalabiliyor.

Mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında girişimcilik de önemli bir rol oynayabilir. Onlara verilecek girişimcilik eğitimiyle kendi işlerini oluşturmaları sağlanabilir. Bu işleri Türk ortaklarla takım halinde kurmaları teşvik edilip, yaşadıkları toplumla bütünleşmeleri kolaylaştırılabilir. İş fikirlerinin mültecilerin günlük ihtiyaçlarını karşılaması mümkün olabilir. Bu amaçla teknolojiyi kullanmaları özendirilebilir. Mültecilerle çalışmak isteyen sosyal sorumluluk sahibi birey ve şirketlere bu alanda faydalı işler gerçekleştirmeleri imkanı yaratılabilir. Bu konuda devlet kurumlarıyla da işbirliği yapılabilir.

İşte mülteci girişimciliği konusunda düzenleyeceğimiz etkinliğimizle bu konuları ele almak istiyoruz. Girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını etkinliğimize bekliyoruz.

Etkinliğin düzenleyicisi InnoCampus takımı olarak 17 Şubat-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi’nde Uluslararası Göç Örgütü’nün desteğiyle beşinci InnoCampus girişimcilik hızlandırma programımızı gerçekleştireceğiz. Bu programa mülteci girişimciler de katılacak. Meetup etkinliğimizde paylaşılacak fikir ve önerilerden InnoCampus programının daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesinde yararlanılacak. İsteyen katılımcılar InnoCampus programına da gönüllü olarak destek olabilecek ve fikirlerini hayata geçirebilecekler.

Sizi de bu gönüllü hareketini başlatacağımız etkinliğe bekliyoruz.

Kayıt için meetu.ps