Yerel Yönetimler ile Çalışan STK’lar için Atölyeler

Bilgi Üniversitesi, Sosyal Kuluçka Merkezi ve Yereliz Derneği (Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği) ile birlikte yerel yönetimler ile işbirliği yapmak isteyen sivil toplum kuruluşları ve sivil inisiyatifler (Bundan sonra “STK” kısaltması tüzel kişiliğe sahip olan vakıf, dernek vb. ya da tüzel kişiliği olmayan sivil oluşumlar için kullanılacaktır.) için "Yerel Yönetimler ile Çalışan STK'lar için Atölyeler" düzenleniyor. 

Atölyeler, 19 Kasım – 20 Aralık 2019 tarihleri arasında salı ve cuma günleri gerçekleştirilecektir. Ders programına buradan ulaşabilirsiniz.

Program, yerel katılımı ve STK’lar ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğini desteklemeyi amaçlamaktadır. Herhangi bir belediyenin kent konseyine üye olmayan STK’lar önceliklendirilecektir.

Program dahilinde Kent Sosyolojisi, Türkiye’de Belediyecilik Tarihi, Yerel Yönetimlerin Mali Yapısı, Temel Belgeleri Okuyabilmek, Yerel Düzeyde Katılım, Savunuculuk ve Kent Konseyleri, Yerel Yönetimlerde Kürsel Gündem ve Temel Belgeler, Yerel Yönetimlerde İzleme ve Değerlendirme ve Yerel Yönetimler ile Proje Geliştirme ve Ortaklık Kurma isimli atölyeler olacaktır.

Katılım ücretsizdir.

Atölyeler, İstanbul’da bulunan STK’lara yöneliktir ve Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 28 Ekim 2019 saat 19.00’dır.

Başvuru sonuçları 11 Kasım 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Katılımcılara atölye programı sonunda sertifika verilecektir.

Program ile ilgili sorularınızı sosyalkulucka@bilgi.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Başvuru Formu için Tıklayınız.