Kooperatif ve Sosyal Girişimler için Destek Projesi Çağrısı

Yerelde sosyal uyumu ve ekonomik güçlenmeyi sağlamak için Türk Kızılayı ve Genç İşi Kooperatif işbirliği ile Kooperatif, Kooperatif Girişimi ve Sosyal Girişimler İçin Destek Projesi başlıyor. Son başvuru tarihi 25 Haziran 2021

Yerelde sosyal uyumu ve ekonomik güçlenmeyi sağlamak için sosyo-ekonomik dayanışma modellerinden olan kooperatif, kooperatif girişimi ve sosyal girişimlerin desteklenmesini ve yararlanıcıların kapasitelerinin artırılması yoluyla ticari faaliyetlerin başlatılması için sürdürülebilir, gelir getirici modellerin güçlenmesini hedeflemek amacıyla Kooperatif, Kooperatif Girişimi ve Sosyal Girişimler İçin Destek Projesi başvuruları açıldı.

  • Desteklenecek kooperatiflere/işletmelere/inisiyatiflere özgü ihtiyaç analizleri, il ve sektör bazlı ihtiyaç analizleri ve kooperatifçiliğe dair kapasite geliştirme faaliyetleri uygulanarak ekosistemde daha sürdürülebilir yapılar oluşturulması planlanıyor.
  • Seçilmiş olan kooperatif, kooperatif girişimi (inisiyatifler) veya sosyal girişimlerin kapasite geliştirme faaliyetleri kapsamında, güçlendirme eğitimleri ve mentörlük/teknik danışmanlık sistemi vasıtasıyla desteklenmesi hedefleniyor.
  • Bu faaliyete ek olarak, desteklenmeye hak kazanan başvuru sahipleri ile yapılan ihtiyaç analizi çalışmalarında belirlenen ihtiyaçlara göre, kooperatiflerin/işletmelerin/inisiyatiflerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sunmak amacıyla 50.000 TL’ye kadar ayni destek (makine, hammadde, ekipman, lisans, hizmet alımı (tasarım, web sitesi), görünürlük malzemesi, mobil uygulama/üyelik vb.) sağlanacak.

Destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri, Türk Kızılayı Toplum Merkezleri sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Başvuru

Başvuru Rehberi’ne buradan; Başvuru Formu’na bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiye ise bu linkten ulaşabilirsiniz.