Sivil Toplum Araştırmaları Derneği İzleme Gönüllüsü Programı Katılımcılarını Arıyor

13 Nisan 2023
Sivil Toplum Araştırmaları Derneği (STAD), AB Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen "İzleme Gönüllüsü Programı" için katılımcılarını arıyor.
İzleme Gönüllüsü Programı Nedir? 

İzleme Gönüllüsü Programı, toplamda 12 çevrim içi eğitim olmak üzere, senkron ve asenkron eğitimlerden oluşan 2 aylık bir eğitim programı. 

Programın 1.  bölümünde katılımcılar Hak Temellilik, Araştırma Yöntemleri, İzleme ve Hak Temelli İzleme, Raporlama ve İzleme Faaliyetlerinde Kullanılan Dijital Araçlar eğitimlerini, programın ikinci bölümünde ise çalışmak istedikleri alanlara göre farklı hak alanlarında tematik eğitimler alacaklardır. Programın son bölümünde 3 farklı tematik gruba ayrılacak olan katılımcılar birer izleme faaliyeti yürütecek ve mentorlar eşliğinde 1 izleme raporu yayınlayacaklar. 

Program 3 aşamadan oluşuyor: 

  1. Aşamada program katılımcıları; Hak Temellilik, Araştırma Yöntemleri, İzleme ve Hak Temelli İzleme, Raporlama ve İzleme Faaliyetlerinde Kullanılan Dijital Araçlar eğitimleri alacak,
  2. Aşamada katılımcılar; 3 farklı gruba ayrılarak izleme yapmak istedikleri tematik alanlarda eğitimler alacak,
  3. Aşamada katılımcılar; 3 farklı tematik alanda birer izleme faaliyeti yürütecek, mentorlar eşliğinde 1 izleme raporu yayınlayacaklar. 

**Program katılımcılarının Sivil Toplum Araştırmaları Derneği ile en az 6 ay süreyle izleme faaliyetlerinde bulunması ve bu süre boyunca en az 2 izleme raporu yazımı sürecinde aktif rol alması beklenmektedir. 

İzleme Gönüllüsü Programı Neyi Amaçlar?

Dernek, İzleme Gönüllüsü Programı ile; 

  • Toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre ve gençlik hakları gibi tematik alanlarda hak temelli çalışmalar yürüten gençlere, bu alanlarda izleme faaliyetleri yürütebilecek nitelikte eğitim ve mentorluk vermeyi, 
  • Bu tematik alanlarda izleme grupları oluşturmayı, 
  • Hak temelli çalışmalar yürüten gençleri ekibe dahil ederek gönüllü kapasitemizi artırmayı, 
  • Farklı hak alanlarında kesişimsel çalışmalar yapabilmeyi,
  • Sivil alandaki hak temelli çalışmaları ve savunuculuk faaliyetlerini güçlendirmeyi

amaçlıyor. 

İzleme Gönüllüsü Programı’na Kimler Başvurabilir? 
  • 18-30 yaşlarında
  • Sosyal Bilimler alanında lisans/yüksek lisans öğrencisi ya da lisans/yüksek lisans mezunu 
  • Hak temelli yaklaşıma sahip 
  • Tematik olarak toplumsal cinsiyet, göç, çevre ve gençlik alanlarından en az biri ile ilgili gönüllü, profesyonel çalışma yürütmüş olmak,
  • Tematik olarak toplumsal cinsiyet, çevre ve gençlik alanlarından en az biri üzerine çalışma motivasyonu olan

gençlerin başvurusuna açık. 

**Proje katılımcılarının eğitim programının %80’ine katılacağını ve en az 2 raporun yazımında rol alacağını gönüllü olarak taahhüt etmesi beklenmektedir. 

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Son Başvuru Tarihi: 20 Nisan 2023 saat 23.59