Doğruluk Payı Atölyesi İzmir’de!

8 yıllık fact-checking (doğruluk kontrolü) tecrübesi ile internetteki yanlış bilgiler ile mücadele etmenin yöntemlerini anlatan Doğruluk Payı ekibi, 8 Ekim'de İzmir'de bir atölye çalışması gerçekleştiriyor.
Çağımızda bireylerin salt internet tüketicileri olmaktan çıkıp, aynı zamanda birer içerik üreticisine dönüşmesi, ifade özgürlüğüne katkı sunmakla birlikte hali hazırda bulunan yanlış bilgi sorununu da körükledi. Bu durum internet kullanıcılarının yanlış bilgi ile mücadele konusunda donanımlı olmasının ve dijital medya okur-yazarlığını geliştirmesinin önemini arttırdı.
Bu atölye ile hem Doğruluk Payı ekibini tanıyacak, nasıl içerik hazırladığını deneyimleyecek, doğruluk kontrolü metodu ile tanışacak, hem de ekibe katılmak için bir şans yakalayabilirsiniz.
Doğruluk Payı İzmir Atölyesi8 Ekim 2022 Cumartesi günü, 13:00-17:00 saatleri arasında Konak’ta bulunan Park Inn by Radisson Otel’de gerçekleşecek! Çalışma tamamen ücretsizdir. Atölyeye katılım sırasında kişisel bilgisayarınızı getirmeniz gerekmektedir. Katılım sertifikalarınız imzalı şekilde online olarak sizlere atölye sonrasında ulaştırılacaktır.
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.