Atölye BİA, Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne Çağırıyor

Temel ve tematik habercilik atölyeleri düzenleyen Atölye BİA’nın sıradaki programı, Mülteci Haberciliği Atölyesi. 27-29 Haziran arasındaki atölyeye son başvuru tarihi, 22 Haziran Çarşamba saat 10.00.

IPS İletişim Vakfı/bianet sizleri Atölye BİA’nın düzenlediği Mülteci Haberciliği Atölyesi’ne başvurmaya çağırıyor. Atölye, yüz yüze 27-28-29 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Atölyenin eğitmenliğini ise gazeteci Hale Gönültaş yapacak.

Atölye BİA’nın üç gün boyunca sürecek olan Mülteci Haberciliği Atölyesi’nde;

  • Göç/müllteci/sınır haberleri terminolojisi,
  • Çatışmalı ortam/göç yolunda haberciliğin etik kuralları; göçmenlerin sınır geçişlerine tanıklığın haberleştirilmesi,
  • Mülteci haberlerinde hak odaklı haberciliğin katmanları,
  • Mülteciler ile iletişim kurma-söyleşi yapma teknikleri,
  • Mültecilerin fotoğraflayabilmenin şartları/söyleşi ve haberde görsel seçimi ve kullanımının etik kuralları konuşulacak.
Mülteci Odaklı Haber Yazımı

Mülteci Haberciliği Atölyesi’nde katılımcılar, gazeteci Hale Gönültaş eşliğinde bir özel mülteci hakları odaklı haber de hazırlayacaklar. Hazırlanan haberlere telif ödemesi yapılacak ve haberler bianet’te ve atolyebia.org’da yayınlanacak.

Atölye başvuruları Atölye BİA mezunlarına, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere ve iletişim fakülteleri dördüncü sınıf öğrencilerine açık.

Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi, hazırlık çalışmalarını içeren detaylı program bilgilendirmesi paylaşılacak.

Programı tamamlayan katılımcıların Atölye BİA programının bir parçası haline gelmelerini ve programın online araştırma merkezi için kendi illerinden ve bölgelerinden içerik üreterek haber ortaklarımız olmalarını bekliyoruz.

Mülteci Haberciliği Atölyesi ile ilgili sorularınız için atolyebia@bianet.org adresine e-posta atabilirsiniz.

* Atölye ücretsizdir.

** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.

*** Sınırlı sayıda katılımcının yol&konaklaması karşılanacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız.