BİRLİKTE Geri Döndü: BİRLİKTE Destek Programı Başvuruları Açıldı 

06 Haziran 2022
Sivil toplum alanında kapasite güçlendirme çalışmaları yürüten Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) BİRLİKTE Destek Programının ikinci uygulama döneminde STÖ’lerle yeniden buluşacak. BİRLİKTE Destek Programının yeni destek dönemi için başvurular 3 Ağustos 2022’ye kadar iletilebilecek. 

Programa başvurmak isteyenler yazılı sorularını 22.07.2022 saat 23.59’a kadar birlikte@stgm.org.tr adresine gönderebilirler. Bu tarihe kadar bu adrese gönderilen soruların cevapları her hafta derlenerek takip eden haftanın ikinci günü  STGM’nin web sitesinden yayımlanacak.

BİRLİKTE Kurumsal Destek Programının yeni döneminde STÖ’lere temel giderlerini karşılayabilmeleri için kurumsal hibe desteği ile birlikte kurumsal gelişim ve toplumsal cinsiyet eşitliği anaakımlaştırmasına yönelik mentorluk desteği sağlanacak. Bu desteklere ek olarak, programa katılan STÖ’lerin birbirlerinden öğrenmesine ve iş birlikleri geliştirmesine yardımcı olmak üzere bir buluşma ve paylaşım alanı, ağ oluşturma, iletişim ve görünürlük destekleri de sunulacak.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen BİRLİKTE Kurumsal Destek Programı “Türkiye’deki Hak Temelli Çalışan STÖ’ler için BİRLİKTE” hibe projesi kapsamında bir alt-hibe programı olarak yürütülecek. 

Programın Hedef Grubu Kimdir?

Program kapsamında, hak temelli bir yaklaşımla kendi hedef kitlelerini güçlendirmeyi ve sivil toplumda iş birlikleri geliştirmeyi ve kapasite güçlendirme yoluyla sivil alana katkıda bulunmayı amaçlayan STÖ’lerin desteklenmesi öngörülüyor.

Program Nasıl Uygulanacak?

Programda üç destek mekanizması iki yıl boyunca eş zamanlı olarak yürütülecek.

Bunlar;

  • STÖ’lerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kurumsal hibe desteği
  • STÖ’lerin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak, toplumsal cinsiyet eşitliğini anaakımlaştırmayı da kapsayan bir  kurumsal gelişim programı
  • STÖ’lerin kendi aralarında ve sivil toplumdaki diğer aktörlerle etkileşimlerini ve iş birliklerini kolaylaştırmaya, güçlendirmeye yönelik bir etkileşim/paylaşım ağı (BİRLİKTE Ağı)
Programın Süresi ve  Bütçesi Nedir?

Programın uygulama süresi 2 yıldır. 

Alt hibe programı için ayrılan toplam bütçe, alt-hibe faydalanıcıları tarafından sağlanması beklenen eş-finansman tutarları da dahil olmak üzere, 1,750,000.00 Euro’dur. Bir STÖ’nün programa sunabileceği toplam kurumsal bütçe tutarına alt-hibe faydalanıcıları tarafından sağlanması beklenen eş-finansman tutarları da dahildir.

Bir STÖ’nün program kapsamında, eş-finansman dahil olmak üzere iki yıl için planlayacağı toplam bütçe 70.000 Euro’dan yüksek  ve 56.400 Euro’dan düşük olamaz. İlk yıl için sunulacak kurumsal bütçe ise 28.000 Euro’dan az, 35.000 Euro’dan çok olamaz. 

Programa ve başvuru süreçlerine ilişkin detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.