‘Kodla, Kariyerine Başla’ Başvuruları Açıldı

Kodluyoruz Derneği 'Kodla, Kariyerine Başla Programı' başlıyor. Yazılım alanında kariyer hedefleyen Türk ve yabancı uyruklu gençlerin hayallerine ulaşmak için ihtiyaç duyabilecekleri eğitimleri bir araya getiren ve 17 Ocak 2022'de başlayacak olan programa son başvuru tarihi 31 Aralık 2021.

Kodla, Kariyerine Başla Programı yazılım alanında kariyer hedefleyen Türk ve yabancı uyruklu gençlerin hayallerine ulaşmak için ihtiyaç duyabilecekleri eğitimleri içeren, oldukça kapsamlı ve iş dünyasını her yönüyle ele alan farklı eğitimleri içeren bir proje. Eğitimleri tamamlayan ve devamında açılacak olan Frontend ve Backend bootcamp’lerine katılarak mezun olan katılımcıları ise partner şirketlere yönlendirerek işe yerleşme desteği sağlanacak.

  • Bütün program online ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
  • Eğitimler Türkçe olacak.

Bu kapsamda hayata geçecek olan eğitimler:

1. Bootcamp Hazırlık Program Tarihleri:

1. Grup: 22 Kasım – 19 Aralık
2. Grup: 17 Ocak – 13 Şubat

Başvuran ve kriterleri sağlayan tüm katılımcılarımızı bir ay sürecek Bootcamp Hazırlık Programı’na dahil edeceğiz ve hedefledikleri bootcamp alanında (C# ile .Net Core, JavaScript&React, Java) hazırlanmış temel yazılım eğitimlerini Patika.dev üzerinden mentor desteği ile takip ettikleri bu programla katılımcılarımızın bootcamp öncesindeki teknik teste hazırlanmalarına destek olunacak.

Aynı zamanda Patika.dev üzerinden yazılım alanında ihtiyaç duyulan başlıkları kapsayan bir soft-skills eğitimi, freelance dünyasını keşfedeceğimiz freelancing eğitimi ve etkinliklerle program desteklenecek.

ÖNEMLİ NOT: Hazırlık programını başarıyla tamamlayan katılımcılara program sonunda yapılacak teknik test ve mülakatlar ile bootcamp katılımcılarını belirlenecek.

2. Life-skills Eğitimi

Tarihler duyurulacak ve katılım isteğe bağlı olacak.

  • Danimarka Mülteci Konseyi tarafından verilecek olan Life-skills Eğitimi’nin amacı, savaş ve savaşla bağlantılı olayların (ailenin kaybı, göç, şiddete ve saldırıya maruz kalma) yol açtığı endişe ve tahribatla başa çıkmada kişilerin desteklenmesidir. Bu eğitim UNICEF’in de uygulamakta olduğu temel eğitimlerdendir.
  • Amacı ilgili durumlara maruz kalan kişilerin sağlıklı psikososyal yetenekler geliştirerek iyi oluşuna katkı sağlamak ve diğer kişilerin ise bu gibi durumlarda nasıl destek olabileceği konusunda farkındalığı arttırmak.
  • Eğitim kapsamında ele alınacak başlıklardan bazıları özfarkındalık, problem çözme, karar alma, kendini ifade etme ve takım çalışmasıdır.
    Eğitim Türk ve yabancı uyruklu tüm katılımcılara açıktır. Katılımcılar eğitim sonunda sertifikalandırılacak.

3. Bootcamp’ler

  • C# ile .Net Core Bootcamp
  • Java Bootcamp
  • JavaScript&React Bootcamp

7 Mart 2022 – 22 Mayıs 2022 (Bootcamp’ler 5-8 hafta sürecektir ve kesin tarihler duyurulacak.)

Hazırlık programını başarıyla tamamlayan ve değerlendirme sürecini geçen katılımcıları 5-8 hafta sürecek bootcamp’lere dahil ederek web geliştirme yolculuğumuzun son basamağına ilerlenecek

ÖNEMLİ NOT: Bootcamp’ler için ayrıca başvuru açılmayacak. Yalnızca hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizden test ve mülakat sonuçlarına göre en başarılı olanları, bootcamp’lere girmeye hak kazanacak.

Ön Değerlendirme Kriterleri
  1. 18 – 30 yaş aralığında olmak*,
  2. Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay ya da İstanbul’da yaşamak,
  3. Özellikle teknoloji sektöründe kariyer yapmak istemek, motivasyonu yüksek ve öğrenmeye meraklı iseniz, bu programa dahil olmak için uygun ön koşulları sağlıyorsunuz !

*Üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencisi, mezun, iş arayan, tam zamanlı bir şekilde çalışmayan ya da sektör değişikliği yapmayı amaçlayan adayların başvuruları önceliklendirilecek.

Başvuru 

Buradan başvurabilirsiniz.

Detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.