British Council’dan Kültür ve Sanat Kuruluşlarına Hibe Fırsatı

British Council, Türkiye’deki kültür ve sanat kuruluşlarını ‘Uluslararası İş birliği Hibesi’ne başvurmaya davet ediyor. Son başvuru tarihi 4 Kasım 2021.

British Council, Türkiye’deki kültür ve sanat kuruluşlarını ‘Uluslararası İşbirliği Hibesi’ne başvurmaya davet ediyor. 4 Kasım’a kadar başvuruların kabul edileceği programda, Birleşik Krallık’tan bir ortakla proje geliştirme ve iş birliği için 5 ile 75 bin Sterlin arasında değişen hibe imkanı sunuluyor.

Uluslararası işbirliklerini desteklemeye her zaman önem veren British Council, bu hibe programı ile Türkiye ve Birleşik Krallık’tan kültür-sanat kurumlarının ortaklaşa gerçekleştirecekleri yüz yüze, dijital veya hibrit sanat projelerini desteklemeyi hedefliyor.

Toplamda 3.5 milyon Sterlin destek sağlayacak ‘Uluslararası İşbirliği Hibesi’, sanatçıların uluslararası meslektaşlarıyla yaratıcı sanat eserleri yaratmalarını ve geliştirmelerini desteklemek, yeni uluslararası ortaklıkları ve yenilikçi işbirliği yollarını teşvik etmek için tasarlandı.

Başvuruların kabul edileceği projeler;

Film, müzik, yaratıcı teknoloji (oyunlar, sürükleyici, karma, artırılmış ve sanal gerçeklik dahil), edebiyat, görsel sanatlar, tiyatro ve dans, mimarlık, tasarım ve moda alanlarını kapsıyor.

Projelerin aynı zamanda, eşitlik ve kapsayıcılık gibi önemli çağdaş temaları ve/veya iklim değişikliği gibi küresel zorlukları ele alması teşvik ediliyor.

Başvuru 

Programa, 4 Kasım tarihine kadar bu bağlantıdan başvurabilirsiniz.