Uluslararası Çalışma Örgütü’nden Küçük Ölçekli Hibe Programı

06 Haziran 2024
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi, yenilikçi projeleri desteklemek amacıyla küçük ölçekli bir hibe programı başlattı.

ILO tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen “Sosyal Taraflar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Konusundaki Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, temel çalışma ilkeleri ve hakları alanında projeler için 5.000 ila 50.000 ABD Doları arasında hibe desteği sağlanacak.

Bu program, Türkiye’deki işçi ve işveren örgütleri ile hak temelli sivil toplum kuruluşlarının çalışma yaşamında temel ilkeler ve haklar konusunda bilgi ve becerilerini artırmayı ve savunuculuk kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Projelerin maksimum 24 ay içinde tamamlanması gerekiyor.

Başvuru Süreci:

  • Detaylı bilgiye Hibe Programı Başvuru Rehberinden ulaşılabilir.
  • Başvuruda bulunmak isteyen kuruluşlar, bu linkte yer alan proje başvuru formu ve proje bütçesini doldurarak, 30 Haziran 2024 tarihine kadar e-posta yolu ile başvurularını yapabilir.
  • Proje başvuruları öncesinde, taslak proje başvurusu ve bütçeleri ILO proje ekibi ile paylaşarak görüş ve öneri almak mümkündür.

Başvuru Şartları:

  • Projeler, çalışma yaşamının geleceği bağlamında temel ilkeler ve haklar üzerine olmalı.
  • Yenilikçi ve etkili uygulamalar geliştirmeye yönelik olmalı.

Bu fırsatı kaçırmamak ve projelerinizle ILO’nun sunduğu hibelerden faydalanmak için hemen başvurun.