AFS Başvuruları Başladı!

Türk Kültür Vakfı tarafından yürütülen AFS Kültürlerarası Programları’ndan 2021-2022 döneminde yararlanmak isteyen lise öğrencileri, programa 4 Kasım 2020 tarihine dek başvuruda bulunabilirler.

Dünya çapında faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen eğitim organizasyonlarından biri olan AFS’nin kısa dönem, okul yılı programları için başvurular başladı. Programlar gençlere kültürlerarası bir deneyim sunarken, aynı zamanda küresel yetkinlikler kazandırıyor.

AFS programları sayesinde gençler, 50’yi aşkın ülkeden birinde sıra dışı bir kültürlerarası deneyim yaşama şansına kavuşuyor. Farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak lise eğitimlerine devam eden öğrenciler, program boyunca düzenlenen oryantasyonlar ve danışmanlıkların katkısı ile hiçbir akademik sınıf modeliyle ya da kitaplarla sunulamayacak bir öğrenme ve gelişme fırsatı yakalıyor.

AFS adayları, değerlendirme süreçlerinin sonrasında uzun veya kısa programlara kabul ediliyor. Uzun programlar, gidilen ülkenin bir okul yılı boyunca sürerken; kısa okul programları ise üç aylık, güz ve bahar dönemleri olarak gerçekleşiyor.

Programlarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.