Hayvan Hakları Savunucuları #YaşamİçinYasa Çağrısı Yapıyor

Hayvan hakları savunucuları, Türkiye’nin her yerinde aynı anda Hayvan Hakları Yasası'nın çıkması için #YaşamİçinYasa çağrısıyla 27 Mayıs 2021 saat 12.00'de toplanıyor. Siz de çeşitli şekillerde çağrıya destek verebilirsiniz.

Hayvan hakları savunucularının yıllardır mücadele ettiği ve değişmesini talep ettiği 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na dair görüşmeler uzun zamandır TBMM’de yürütülüyor. Savunucular, iddia edilenin aksine çıkarılmak istenen yasanın, hayvanların haklarını korumaktan çok uzak olup, yalnızca hayvanlar üzerinde iktidar kuran ve rant elde edenlerin lehine oluşturulmak istenen bir yasa olduğunu söylüyor.

Hayvan hakları savunucuları, yasanın isminin “Hayvan Hakları Kanunu” olarak değiştirilmeyeceği, “Hayvanları Koruma Kanunu” olarak süreceği açıklamalar ile TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Raporu’nda yer alan hayvan hakları açısından olumlu kazanımlardan da geri adım atıldığını, hayvanların aleyhine olan, şiddete teşvik eden, istismarı meşrulaştıran maddelerin yeniden gündeme getirildiğini kaydediyorlar.

Savunucular, hayvanların yaşam hakkını temel alan ve sadece hayvanlardan taraf olan “Hayvan Hakları Yasası” talebini Türkiye’nin her yerinde 27 Mayıs 2021 Saat:12.00’da bir araya gelerek, hazırladıkları basın açıklaması ile tekrar dile getirecek.

“Hayvanlar için sesimizi bu kez daha yüksek ve güçlü çıkarmak zorunda olduğumuzun bilinciyle, sizleri dayanışmaya davet ediyoruz.” mesajıyla yapılan çağrıya katılmak isterseniz:

27 Mayıs 2021 Saat 12.00’de #YaşamİçinYasa çağrısına katkı sunabileceğiniz yollar: 

1- Bazı illerde (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Urfa) düzenlenecek olan toplantılara katılarak destek verebilirsiniz. Toplantıların düzenleneceği illerle ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

2- Bulunduğunuz ilde basın açıklamasını okumak isterseniz, buradan bildiriye ulaşabilirsiniz.

3- Basın bildirine imzacı olmak isterseniz, buradaki formu doldurabilirsiniz.

4- Sosyal medyada paylaşılacak videoda yer almak isterseniz, buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

5- Bulunduğunuz illerde afişleme yapmak isterseniz, buradaki drive dosyasından oluşturulmuş görsellerden yararlanabilirsiniz.

Detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.