STGM’nin “Meseleler” Serisi, Birlikte Konuşmak ve Sorgulamak İçin Başlıyor!

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) "Meseleler" adıyla yeni bir webinar serisine başlıyor. Meseleler, herkesi çeşitli meseleleri birlikte konuşmak, dertleşmek ve sorgulamak suretiyle, anlama serüvenine katılmaya davet ediyor. İlk buluşma, 20 Nisan 2021 Salı günü saat 15:00’da, Bülent Şık'ın konuk olacağı 'gıda' meselesi üzerinde olacak.

STGM, Meseleler adıyla iki haftada bir, bir meseleyi konu edineceği webinarı vesile ederek, “‘akıl yoran zihin’in ezeli ve ebedi derdi olan ‘anlama serüvenine’ cümbür cemaat atılmayı” ve “meselenin içine birlikte girip, birlikte çıkmayı” hedefliyor.

Meseleler, Herkesi Çeşitli Meseleleri Birlikte Anlamaya Davet Ediyor

STGM’nin yeni webinar serisi, “bu mesele mühim mesele” deyişinden hareketle, belirlenen konu başlıklarında neden o meselenin mühim olduğunu hep beraber değerlendirmeyi amaçlıyor:

“İnsan tarihi boyunca, üzerinde kendini var ettiği anlam düzlemini bir kumaş gibi, ilmik ilmik dokurken, birlikteydi. Birlikte besinini ürettik, birlikte yemek pişirip, birlikte doyduk. Birlikte bilgiyi ürettik, birlikte öğrendik. Birlikte mekanı ve yasayı ürettik. Beğensek de beğenmesek de, birlikte bir düzen oluşturup, içinde geleceğimizi dokuduk. Bütün bu tarihsel bellek bizim katılımızla oldu.

Peki şimdi mesele ne? Meseleyi bir sorun olarak değil, bir durum olarak algılarsak, bugünden yarına dokuduğumuz kumaşı biliyor muyuz? İnsanın insana muhtaç bir canlı olduğunu bildiğimiz halde, geleceğimizin bilgisini birlikte üretebiliyor muyuz? Birlikte bir kültürün parçası olmak istiyor muyuz?”

İşte, bu tespitlerden hareketle, “STGM bu meseleleri birlikte konuşmak, biraz dertleşmek ama daha çok sorgulamak” için uzmanların ufuk açacağı bir dizi sohbet planladı.

Meseleler webinar serisi, iki haftada bir, bir meseleyi birlikte konuşup, birlikte yeni yollar aramayı, “geleceğimizin kumaşını elbirliğiyle dokuma niyetimizi hatırlamayı” bize vaat ediyor.

Meseleler Gıda Meselesiİlk Meseleler’in Konusu Gıda

Meseleler’in ilk konusu gıda: “Sizce de, mesele mühim mesele değil mi?”

“Gıdasını üreterek medeniyeti kuran insanın, nasıl oldu da gıda tarafından üretilir hale dönüştüğüne bakacağız. Ne yaptık da, üretmeyi bırakıp tüketmeyi önümüze yol diye koyduk?  Ve bu yol bizi nereye taşıyacak?”

20 Nisan 2021’de başlayacak olan Meseleler’in ilk konusu insan ve beslenmenin heyecan verici tarihinin bizi taşıdığı yer ve bu meseleyle ilgili geleceğimiz. Yıllarını temiz gıda ve beslenme konularına adamış bir uzman, bir yazar ve araştırmacı olan Bülent Şık, Meseleler’in ilk konuğu.

Meseleler’e Katılımın Detayları

Meseleler Gıda meselesi

  • “Meseleler” webinarları zoom ortamında gerçekleşecek, katılım için internet bağlantısı, hoparlör ve mikrofon özelliklerine sahip bir cihaz yeterli olacak.
  • Webinar 75 dk sürecek.
  • Her webinarın duyurusunu  bir hafta öncesinde STGM iletişim adreslerinde yayınlanacak.
  • Katılmak istediğiniz webinar için duyuruda paylaşılan bağlantıdan kayıt olmanız gerekecek.
  • Kayıt bağlantısında yer alan First Name (Ad), Last Name (Soyad), e-mail address (e-posta adresi) bölümleri ile diğer soruları yanıtlayarak, Register (Kayıt Ol) kutusuna tıklayıp kaydınızı tamamlayabilirsiniz.
  • E-posta adresinize bağlantı adresi ve diğer gerekli bilgileri içeren kayıt onayı sistem tarafından gönderilecek. Oturum günü ve saatinde bağlantıya tıklayarak webinara bağlanabilirsiniz.
  • Webinara aynı anda 500 kişi katılabiliyor. Kayıtlı katılımcı sayısının 500’i aşması durumunda oturum saatinde herhangi bir eleme olmaksızın ilk bağlanan 500 STÖ temsilcisinin webinar erişimi sağlanacak.
Meseleler’e Kayıt

Gıda konulu ilk webinar’a kayıt olmak için tıklayın.

Sorularınız için egitim@stgm.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.