AB Roman Entegrasyonu Ödülü Başvuruları Başladı

Batı Balkanlar ve Türkiye’de verilen Avrupa Birliği Roman Entegrasyon Ödülü, bu yıl 4. kez sahibini bulacak. Romanların istihdama erişimini ve istihdam kalitesini arttırmak üzere ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen çabalara ve değişime dikkat çekme amacını taşıyan ödül için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2021.

Avrupa Komisyonu, Romanların sosyal içermesini iyileştirmek için Batı Balkanlar ve Türkiye’de bireyler ve sivil toplum tarafından yapılan çalışmaları teşvik ediyor. Bu önemli çalışmayı desteklemeye yönelik girişimlerden biri de 2014 yılında başlatılan AB Roman Entegrasyonu Ödülü.

2021 AB Roman Entegrasyon Ödülü için başvurular, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’de kurulmuş olan kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinde faaliyetler yürüten Roman veya Roman olmayan gerçek ve tüzel kişilere (öğretmenler, sağlık çalışanları, küçük işletmeler ve sosyal teşebbüsler dahil) açık.

Yarışmaya hem şahsi adaylıklarla hem de ilgili bir girişime dikkat çekmek isteyen diğer paydaşların aday göstermeleriyle başvurulabiliyor.

Başvuru

Başvuru için son tarih olan 30 Nisan 2021’e dek, detaylı bilgiye, başvuru çağrısına ve başvuru formlarına buradan ulaşabilirsiniz.