‘En Roman Dostu Belediye Başkanı’ Kampanyası Başladı

Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin gerçekleştirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘En Roman Dostu Belediye Başkanı’ kampanyası başvuruları başladı. Kampanya 15 Nisan 2022'de sona erecek.

En Roman Dostu Belediye Başkanı kampanyası, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Roma Active Albania ve ERGO Network ortaklığında yürütülen ve Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye yürütücüsü olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Kadınının Değişim Gücü“ projesi çerçevesinde Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Türkiye’de yürütülmektedir. Kampanya Roman İçermesi hakkında farkındalık yaratmak, yaklaşımları değiştirmek ve engellerin aşılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Kampanya belediyeler ve Roman toplulukları arasındaki diyaloğu güçlendirecek ve en iyi uygulama örneklerini görünür kılacaktır. “En Roman Dostu Belediye Başkanı’nın” seçimi, belediyeler ve Roman toplumunun nasıl bir araya gelebileceği ve eşit düzeyde diyalog kurabileceği hakkında toplulukların görüşlerini hayata geçirmesine yardımcı olacağı hedefleniyor.

Kampanya Roman entegrasyonundan olumlu örneklere odaklanacak. Daha da ötesi, seçim kıstasları, projenin güçlendirme, harekete geçirme ve yerel yetkililer ile Roman toplulukları arasında eşit diyalog kurma felsefesinin altını çizecek.

Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Türkiye’de En Roman Dostu Belediye Başkanı ödülünü almaya hak kazanan belediye başkanları, Roman Haftası kapsamında, 16-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Brüksel’de özel bir etkinliğe katılacak ve AB Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme Genel Direktörlüğü’nden (DG NEAR) üst düzey bir temsilciyle bir araya gelecekler.

Kampanya 1 Mart – 15 Nisan 2022 tarihleri arasında sürecek. Bağımsız bir jüri oluşturulacak ve kazananı, temin edilen başvuru formu uyarınca belirleyecek.

Başvuru

Detaylı bilgiye ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.