Kazma Bırak Kampanyası 7. Küresel İklim Grevi Eylemlerine Çağırıyor

Kazma Bırak Kampanyası, 19 Mart 2021 Cuma günü 7. Küresel İklim Grevi'nde herkesi pek çok kentte sokağa çıkıp sesini duyurmaya çağırıyor. Kazma Bırak, akşam saat 20.00’da ise tüm Türkiye’den ekolojistler, iklim aktivistleri, hayvan özgürlüğü aktivistleri ve gençlerle bir araya gelinecek olan foruma davet ediyor.

Türkiye’den ekolojistler, küresel iklim grevinin düzenlendiği 25 Eylül’den bu yana Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ın iki tarafı başta olmak üzere pek çok ülkeden 70’in üzerinde örgütle birlikte Türkiye’nin ve diğer ülkelerin fosil yakıt arama faaliyetlerini durdurması ve onları yeraltında bırakması talebiyle uluslararası Kazma Bırak Kampanyası yürütüyor.

Kazma Bırak Kampanyası Türkiye Koordinasyonu tarafından 19 Mart 7. Küresel İklim Grevi kapsamında yayınlanan metinde “iklim felaketlerine karşı direniş ve dayanışmamızı güçlendirecek baharın hepimizi enerjiyle doldurması dileğiyle” destek çağrısında bulunuyor: “Türkiye’nin olmayan iklim politikalarını bizler eylemlerimizle yaratmalıyız. Kampanyamız iklim adaleti, halklar arası barış, enerji demokrasisi ve adil dönüşüm gibi ilkeler çerçevesinde tüm demokratik kitle örgütlerinin katılımına ve katkısına açık. 19 Mart’ta, bir kez daha tüm dünyada iklim krizine karşı geniş çaplı eylemliliğin olduğu bir gün olacak. Bizler Kazma Bırak kampanyası bileşenleri olarak bu küresel iklim grevine Türkiye’den ses veriyoruz ve sizleri de aramızda görmek istiyoruz.”

19 Mart 2021 Uluslararası İklim Grevi Forumu: İklimi Değil Sistemi Değiştir!

Kazma Bırak İklim ForumuYunanistan, Kıbrıs ve Türkiye’den aktivistlerle birlikte ekolojik yıkıma ve savaşa karşı , 19 Mart 2021, Cuma Saat 20.00’de düzenlenecek olan foruma buradan katılabilirsiniz.

Moderatör: Kazma Bırak Türkiye Koordinasyonu Onur Yılmaz

Uluslararası Konuşmacılar:
Yunanistan: Nikos Anastasiadis
Kıbrıs: Natasa İoannou, Murat Kanatlı
Avrupa: Gastivistler Kolektifi Naomi Kreitman

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul
Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan
Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi Temsilcisi
EGEÇEP Ali Osman Karababa
Salihli Çevre Platformu Sözcüsü Seçil Ege Değerli
Kazdağları Ekoloji Platformu Eş Sözcüsü Süleyman Eryılmaz de
Kazdağları Kardeşliği Ferzan Aktaş
Boğaziçi Dayanışma Mısra Taşan
Adana Çevre Platformu Yaşar Gökoğlu
İklim Çalışma Grubu Bilgesu Yılmaz