Döngüsel Ekonomi Mesele Süreci Başvurularınızı Bekliyor

imeceLAB, tüm Türkiye’deki gençleri, döngüsel ekonomi bakış açısıyla ambalaj atıklarının geri dönüşümü üzerine projeler geliştirmeye davet ediyor. 26 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan Döngüsel Ekonomi online mesele sürecine dahil olan gençler, “Döngüsel ekonomi bakış açısıyla ambalaj atıklarının geri dönüşüm oranlarını nasıl artırabiliriz?” sorusuna sürdürülebilir, yenilikçi ve uygulanabilir çözümler geliştirecek.
Döngüsel Ekonomi ve Geri Dönüşüm

Döngüsel ekonomi modeli, ham maddeden atık oluşumuna kadar geçen süreçte bireyleri ve toplumu yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltirken tüketimi azaltmayı, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı teşvik ediyor. Gelecek nesilleri sürdürülebilir iş ve yaşam modellerine yönlendirerek toplumsal faydaya katkıda bulunuyor.

Ürün yaşam döngüsü içinde geri dönüşüm faaliyetlerinin artırılması, ham madde maliyetlerini azaltarak ekonomiye ve topluma fayda sağlar. Tekrar kullanılabilir kaynakların ayrıştırıldıktan sonra geri dönüşüm zincirine dahil edilmesi, kirliliği ve karbon emisyonunu azaltır.

Ambalaj atıkları, günümüzde tekrar kullanılabilir kaynak olarak değerlendirilebilecek ürünlerden biri. Geri dönüşüm ile sisteme yeniden kazandırılmalarını sağlamak için yenilikçi döngüsel modellere ihtiyaç var.

İşte bu çerçevede Coca-Cola İçecek ana partnerliğinde düzenlenecek olan Döngüsel Ekonomi Mesele Süreci’ne katılan takımlar,

  • Sosyal inovasyonun temel prensipleri,
  • Döngüsel ekonomi odaklı eğitim müfredatı,
  • İnsan Odaklı Tasarım metodolojisine uygun atölye çalışmaları,
  • Uzman mentor ağı desteği,
  • Sosyal girişimcilik ekosistemine erişim imkanı

ile yaparak öğrenmeye dayalı bir deneyim yaşayacaklar.

Başvuru Kriterleri

Programa tüm Türkiye’den liseüniversiteyüksek lisans öğrencileri ve yeni mezunlar, 2-5 kişilik takımlar halinde başvuru yapabilir.

Başvuru 

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.