fikirfeza Gençlik Hackathonu Başvuruları Açıldı

Sivil Düşün organizasyonu olan fikirfeza Gençlik Hackathonu, İmeceLAB’in destekleriyle hayata geçiyor. Son başvuru tarihi 24 Haziran 2021.

1-10 Temmuz’da gerçekleşecek Hackathon süreci boyunca yarışmacı takımlar, hiçbir sınır ve kalıp olmaksızın özgürce proje üretmeye davet edilecek. Katılımcılar, kendilerinin belirleyeceği bir hak alanında, karşı karşıya kalınan toplumsal bir sorunu hedef alacaklar. Seçilen sorunlara çağı yakalayan ve ilham veren çözümler üretilirken, medya, sanat, teknoloji ve eğitimin farklı imkanları da araştırılacak.

  • Toplumsal meselelere dikkat çekmek için geleneksel ve yeni medyanın hangi imkanlarını kullanabiliriz?
  • Sanatın gücüyle bireyleri, hepimizi ilgilendiren süreçlere dahil olmaya nasıl ikna ederiz?
  • Teknoloji ve dijital dünya bize, aktif vatandaşlığın hayata geçirilmesinde hangi fırsatları sunabilir?
  • Aktif vatandaş olmak neden önemli? Eğitimin hangi yollarını kullanarak bu alanda bilinçlendirme yapabiliriz?

10 günlük Hackathon süreci boyunca mentorlarla fikir alışverişi yapma, eğitim ve atölyelerde yer alarak donanım kazanma, uzman konuşmacılardan ilham alma fırsatı yakalayacak olan yarışmacılar, eğlenceli etkinliklere katılıp sürpriz konuklarla buluşarak festival tadında bir yaz kampı deneyimi yaşayacaklar. Programın sonunda jürinin seçeceği ilk üç projenin sahibi olan takımları bir de ödül bekliyor. fikirfeza’nın üç finalist takımı, projeye dönüştürdükleri fikirlerini hayata geçirebilmek için sırasıyla 10 bin, 7 bin 500 ve 5 bin €uro değerindeki Sivil Düşün desteğinden faydalanacak.

Başvuru 

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.