“Kadından Kadına SES” Toplantısında Kadınlar Ortak Sorunlarını ve Deneyimlerini Paylaştı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, çevrimiçi ortamda Kadından Kadına SES etkinliğini 7 Mart 2021 Pazar günü gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan farklı kademelerde, farklı deneyimlerde, farklı yetkinliklerde ve farklı yaşlardaki kadınlar, başvuru esnasında seçtikleri konulara göre eşleştikleri kadınlarla tecrübelerini, umutlarını, ileriye yönelik planlarını birbirleriyle paylaştı.

Etkinlikte kişisel gelişim ve kendini güçlendirme, akademik yaşam, profesyonel hayat, kamu yönetimi, sanat ve STK alanlarında kariyer gelişimi, girişimcilik, iş geliştirme, sosyal girişimcilik, iş değişikliği, sosyal baskı, artan sorumluluklar, belirsizliklerle baş etme, şiddet ve artan eşitsizlik konuları arasında, kadınların konuşmayı en çok tercih ettiği başlık kariyer gelişimi oldu.

“Kadın Dayanışmasını Güçlendirmeye Devam Edeceğiz”

Kadından Kadına SES ile kadınların ortak sorunlarını ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmalarını hedeflediklerini belirten SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, özellikle pandemi döneminde giderek yalnızlaşan ve içe kapalı yaşayan kadınların birbirlerine ses olmasını hedeflediklerini, bu kapsamda katılımcıların neredeyse tümünün bir kadını tanımaktan onun yaşamına dokunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtmesinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Onanç, Kadından Kadına SES buluşması ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların eşitlik mücadelesinde kendilerine umut ve heyecan verdiğini ve dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceklerini ifade ederek “Yaşasın Kadın Dayanışması, yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü.” mesajıyla konuşmasını noktaladı.

Etkinlik ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.