İlham Veren Hikayeler için Sivil Sohbetler Programı’na Davetlisiniz

STGM’nin sivil alanda ilham veren hikayeleri konuşmak için hazırladığı Sivil Sohbetler Programı, 25 Aralık 2020 Cuma 21.00’de STGM’nin Youtube ve Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

STGM, üç yıldır devam eden STÖ Kaynak Merkezi Projesi’ni sonlandırırken, bu süreçte biriken deneyimleri birlikte konuşmak, “İlham veren örgütlerin hikayelerini” dinlemek üzere Sivil Sohbetler Programı hazırladı.

Örgütlerin güçlenmelerini sağlamak, etkilerini arttırmak, politika yapma ve savunuculuk kapasitelerini desteklemek amacıyla 15 yılı aşkın süredir çalışma yürüten STGM, bu alanda, birlikte öğrenmenin ve deneyimlerini paylaşarak yol almanın öneminden hareket ediyor.

‘Sivil Hikayeler’ Video Çizgi Romanının İlk Gösterimi

Moderatörlüğünü Özel Oytun Türkoğlu’nun yapacağı Sivil Sohbetler’de video çizgi romanların Türkiye’deki tanınan temsilcilerinden biri olan karikatürist Emrah Ablak tarafından hazırlanan “Sivil Hikayeler” adlı video çizgi romanların ilk gösterimi yapılacak.

Sivil Hikayeler çalışmasında, Ankara’dan Diyarbakır’a, Gaziantep’ten İzmir’e, İstanbul’dan Van’a farklı alanlarda çalışma yürüten 13 sivil toplum örgütünün hikayesi anlatıldı.

Sivil Sohbetler Programında ayrıca başarılarıyla ilham veren konuklar da yer alacak. Programa yaratıcı kadın girişimci Gizem Aytaç, sanatçı Zeren Göktan, Uluslararası Bilim Kadınları Ödülü sahibi bilim insanı Bilge Demirköz ve Türkiye’nin blues seslerinden Göksenin Tuncalı katılacak.

Sivil Sohbetler Programı’nı 25 Aralık 2020 Cuma günü 21.00’de STGM’nin FacebookYoutube ve Instagram hesaplarımızdan canlı olarak izleyebilirsiniz.