Hayata Destek’te Yaşam Becerileri ve Beceri Geliştirme Eğitimleri Sürüyor!

Hayata Destek Derneği geçim kaynağını destekleme çalışmaları, Yaşam Becerileri Eğitimleri, Beceri Geliştirme Eğitimleri, Yükseköğretime Erişim Hakkında Bilgilendirme Oturumları ile sürüyor. İş yaşamına güçlü bir giriş yapmak isteyenler için yürütülen Yaşam Becerileri Eğitimleri ve Beceri Geliştirme Eğitimleri yeni dönemi başladı.

hayata-destekHayata Destek Derneği, fiziksel mesafeyi  koruyarak, buluşmaları herkesin evinden katılabileceği şekilde, online platformlarda Yaşam Becerileri Eğitimleri, Beceri Geliştirme Eğitimleri, Yükseköğretime Erişim Hakkında Bilgilendirme Oturumları ile yeni dönem eğitimlerini sürdürüyor.

Yaşam Becerileri ve Beceri Geliştirme Eğitimleri’nde yeni dönemde, ayrıca Türkiye’de yaşayan yabancı öğrenciler için yükseköğretime erişim hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı oturumlar olacak.

Eğitim içerikleri ile ilgili bilgiler şu şekilde;

Yaşam Becerileri Eğitimleri
  • Mevcut özelliklerinizi hangi iş alanında değerlendirebilirsiniz?
  • Hangi kanallardan iş bulabilirsiniz?
  • CV nasıl yazılır? Bir ön yazıda olması gereken özellikler nelerdir?
  • İşverenlere kendinizi nasıl anlatabilirsiniz?
  • Hangi becerilerinizi geliştirmelisiniz?

18-34 yaş aralığındaki mültecilere ve ev sahibi topluluklara yönelik hazırlanan CV Yazma, İş Görüşmesi, Çalışma Hakları & İş Kültürü başlıklı atölyelerle, bireylerin iş yaşamına daha iyi hazırlanabilmelerine, bu alandaki bilgi ve becerilerini güçlendirmelerine destek olunuyor.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Beceri Geliştirme Eğitimleri

Kariyer hedefinize uygun eğitimi arıyorsanız, mesleki bilgilerinizi geliştirmek istiyorsanız, hayalinizdeki meslek için beceri kazanmaya ihtiyacınız varsa, Beceri Geliştirme Eğitimleri’ne katılabilirsiniz.

Mültecilere ve ev sahibi topluluklara yönelik yürütülen, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen eğitimlerle, katılımcıların mesleki beceri kazanmalarına ya da mevcut becerilerini geliştirmelerine destek olunuyor.

Dış Ticaret ve İngilizce online eğitimleri hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretime Erişim Hakkında Bilgilendirme Oturumları: 
  • Yükseköğretime geçiş için nereden başlamalıyım?
  • YÖS nedir? Nasıl başvurulur?
  • Akademik yeterlilik için neler gerekir?
  • Üniversiteye kayıtta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Türkiye’de yaşayan yabancı öğrenciler için yükseköğretime geçiş sürecinin işleyişi ve süreçte dikkat edilmesi gereken noktalara dair kapsamlı oturumlar düzenleniyor. Oturumlarda sunulan bilgilere ek olarak, ihtiyaç duyan kişilere bireysel bilgilendirme desteği de sağlanıyor.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.