Cerebral Palsy Farkındalık Günü’nde Yeşil Giy; STEPtember’da Çocuklara Destek Ol!

Bugün Dünya Cerebral Palsy (Serebral Palsi) Farkındalık Günü! ‘Beyin felci’ olarak da bilinen Cerebral Palsy, dünyada bebeklik ve çocukluk çağında en yaygın görülen fiziksel engellilik hali. Cerebral Palsy Farkındalık Günü’nde siz de yeşil renk kıyafet giyerek ve yeşil renk obje takarak farkındalık yaratabilir; STEPtember’a kayıt olarak hem bireysel hem kurumsal olarak Cerebral Palsyli çocuklara destek olabilirsiniz.

STEPtemberCerebral Palsy, bir kas iskelet sistemi hastalığı ve çocukluk döneminde en sık rastlanan ancak az anlaşılan fiziksel engellilik durumu olarak biliniyor. Küresel düzeyde 17 milyon Cerebral Palsy’li kişi olduğu sanılırken Türkiye’de her yıl 6 binden fazla bebeğe Cerebral Palsy tanısı konuluyor. Kas hareketi ve koordinasyonunu etkileyen ve çoğunlukla görme, işitme ve duyuları etkileyen engellik durumu yaratan Cerebral Palsy, anormal beyin gelişimi ya da gelişen beyinde yaralanma nedeniyle ortaya çıkar; bu durum doğum öncesi veya doğum sonrasında da oluşabilir. Cerebral Palsy, kişilerin duruşunu ve hareketini doğrudan etkiler.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Cerebral Palsy Türkiye (TSÇV) adlı sosyal medya hesabında, çeşitli destek ve bağış seçenekleri sunuluyor. Ayrıca Cerebral Palsy Farkındalık Günü’nde yine TSÇV’nin düzenlediği #dünyacerebralpalsygünü kampanyasına yeşil renk kıyafet giyip yeşil renk obje takarak farkındalık yaratarak destek olunabilir.

Ayrıca, 1 Eylül 2020 tarihinde başlayan STEPtember kampanyası gönüllüsü olarak Cerebral Palsy için hareket ederek, bu engellilik durumundaki kişilere katkıda bulunabilirsiniz.

STEPtember’a kayıt yaparak ise Cerebral Palsy’li çocukların ihtiyaç duyduğu tedavi, rehabilitasyon ve özel eğitim hizmetleri için bağış toplanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Atılacak her adım ve bağış, Cerebral Palsyli çocukların hayatlarında bir fark yaratacak.