Ben Varsam Okulum Bütün Projesi Çevrimiçi Etkinlikleri Başlıyor

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Özel Gereksinimli Çocuklar odağında Kaynaştırma Eğitimi süreçlerinde gelişim sağlamayı hedefleyen proje etkinliklerine davet ediyor. Koronavirüs Pandemisinin Kaynaştırma Eğitimine Etkileri Arama Konferansı ve Engellilik Alanında Çalışan STK’lara Yönelik Kapasite Geliştirme Programı için son başvuru tarihi 24 Aralık 2020.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu V Hibe Programı kapsamında yürüttüğü “Ben Varsam Okulum Bütün” başlıklı projesi devam ediyor. Türkiye’den T.C. İstanbul Valiliği, İngiltere’den Praxis Europe ve Hırvatistan’dan Inclusion Support Center IDEM ortaklığında; Özel Gereksinimli Çocuklar odağında Kaynaştırma Eğitimi süreçlerinde gelişim sağlamayı hedefleyen proje etkinliklerine dileyen herkes katılabilir .

Koronavirüs Pandemisinin Kaynaştırma Eğitimine Etkileri Arama Konferansı

Arama konferansında, koronavirüs pandemisinin kaynaştırma eğitimine etkileri tartışılacak ve konferans sonunda bir ortak rapor hazırlanacak. Ipsos Araştırma Şirketi moderatörlüğünde yürütülecek konferans çevrimiçi ortamda; Engellilik ve/veya Eğitim Alanında Çalışan STK Temsilcileri, Çocuğu Kaynaştırma Öğrencisi Olan Aileler, Sınıfında Kaynaştırma Öğrencisi Bulunan Öğretmenler ve Okulunda Kaynaştırma Öğrencisi Bulunan İdarecilere yönelik ayrı oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek.

Etkinlik Tarihi:

26 Aralık 2020 Cumartesi

  1. Tüm Oturumlar Sabah Grubu: 11:00 – 13:00
  2. Tüm Oturumlar Öğle Grubu: 15:00 – 17:00

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve başvuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Engellilik Alanında Çalışan STK’lara Yönelik Kapasite Geliştirme Programı

Kapasite Geliştirme Programında; kaynak geliştirme, savunuculuk ve iletişim konuları birbirinden ayrı 3 başlık ve modüller halinde ele alınacaktır. Her bir modül için en fazla iki katılımcı olmak üzere tüm modüllere kurumunuzdan aynı ya da farklı kişi/kişileri aday gösterebilirsiniz.

Finansal Sürdürülebilirlik ve Kaynak Geliştirme

Eğitim Tarihleri:

  1. Oturum: 28 Aralık 2020 Pazartesi / 13:00 – 17:00
  2. Oturum: 29 Aralık 2020 Salı / 13:00 – 17:00
Kaynaştırma/bütünleştirme eğitiminde yolun neresindeyiz? Neler yapabiliriz?

Eğitim Tarihleri:

  1. Oturum: 04 Ocak 2020 Pazartesi / 13:00 – 17:00
  2. Oturum: 06 Ocak 2020 Çarşamba / 13:00 – 17:00
Şiddetsiz İletişim Yöntemi ile Kendimizle ve Karşımızdakiyle Bağlantı Kurmak

Eğitim Tarihi:

Tek Oturum: 08 Ocak 2020 Cuma / 10:00 – 17:00

Etkinlikle ilgili detay ve başvuruya buradan ulaşabilirsiniz.

Her iki etkenliğin son başvuru tarihi 24 Aralık Perşembe günüdür. Her iki etkinlik için de kontenjanlar sınırlıdır. Başvuruların sona ermesinin ardından; yalnızca seçilen katılımcılara paylaştıkları iletişim bilgileri üzerinden bilgilendirme yapılacak.