Gençler, FikrimİZ Ideathon 2020’de Yarışıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle, gençlik yerleşkesine dönüşen İzmir’in gözde mekanlarından Tarihi Havagazı Fabrikası, FikrimİZ Ideathon’a ev sahipliği yapıyor.

Ertuğrul Tugayİzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ertuğrul Tugay, FikrimİZ Ideathon’u, “belirlenen özel bir konudaki problemleri veya ihtiyaçlara yazılım tabanlı çözümler bulmak üzere ekip çalışmalarının yapıldığı kamp/yarışmalara hackathon; yazılıma bağlı olmadan mevcut sorunların nasıl çözülebileceğine kafa yorup ekip olarak çalışıp ve yarışılan kamplara ideathon denilmektedir. Ideathon fikirlerin geliştirilip yarıştırıldığı bir fikir maratonudur” şeklinde anlatıyor.

Tugay, kısa vadede kuluçka merkezi olarak hizmet verecek FikrimİZ’in ilk etkinliği Fikrimİz Ideathon’un fikir üretmek isteyen gençlerin katılımı, ilham verici konuşmacılar, eğitimler ve gençlerin ekip çalışması ile yürütüleceğini, son gün ise projelerin jüriye sunulacağını ekledi.

Gençler taleplerine göre, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde kurum tarafından sunulan çadırda veya kendi çadırlarında konaklama yapabilecekler.

Fikrimİz Ideathon, İzmir’i yerel ve uluslararası örneklerle karşılaştıran, dünya çapında bir girişimcilik merkezi oluşturmaya dönük fikirleri olan 18-30 yaş arası gençlerin başvurularıyla başladı. 

Yapılacak elemelerden sonra en az 30, en çok 60 kişiden oluşan yaklaşık 10 ekip ile gerçekleşecek olan Ideathon’da jüri değerlendirmelerine göre birinci ekip 10.000 TL, ikinci ekip 6.000 TL, üçüncü ekip ise 4.000 TL para ödülü kazanacak. 

Tarihi Havagazı Gençlik Yerleşkesi’nde FabrikaLab İzmir ile birlikte konumlanan FikrimİZ bünyesinde; 

  • Mekânın girişimcilik ve inovasyonu yeşertmesi için neler yapılabilir? 
  • İzmir genelinde girişimciliğin gelişmesi için neler yapılabilir?
  • İzmir’de yetişen parlak beyinlerin İzmir’de kalması için neler yapılabilir?
  • İzmir’in Türkiye’nin Silikon Vadisi olması için neler yapılabilir?

sorularına cevap aranacak.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kurulacak tek kişilik çadırlı konaklama alanındaki etkinlikte ambulans bulunacak, ateş ölçer ile katılımcılar takip edilecek. Maske kullanımı ve hijyen kurallarına özen gösterilecek.

Üretilen fikir/proje ve sunumunun içeriğinde fikrin orijinalliği, uygulanabilirliği ve tasarımı olmak üzere 3 eksende değerlendirme yapılacak.